Авторът на ”Златни пикели – Оскарите в алпинизма” Давид Шамбр пристига за премиерата ѝ в България

“Библията” в съвременния алпинизъм ще бъде официално представена на 4 декември във Френския институт

0
 

Сподели

Shares

Авторът на ”Златни пикели - Оскарите в алпинизма” Давид Шамбр пристига за премиерата ѝ в БългарияТози декември българската публика ще държи в ръце знаковия албум “Златни пикели – Оскарите в алпинизма”. Официалната среща с публиката е на 4 декември от 17 ч. във Френския институт, а за събитието пристига един от авторите й – катерачът и публицист Давид Шамбр. В графика на французина е предвидена и презентация на голямата сцена в кино “Люмиер” на 5 декември като част от програмата на 18-ото издание на “Дни на предизвикателствата” (5-7.12) – фестивалът на аутдоор културата, приключенското кино, каузите свързани с природата и активния начин на живот.

„Златни пикели – Оскарите в алпинизма“ е преводното и допълнено за България издание на „Piolets d’or“ от Давид Шамбр и Клод Гардиен – вълнуваща ретроспекция на най-красивите, трудни и въплъщаващи духа на модерния алпинизъм изкачвания в планините на света, от 1991 г. до 2023 г..

Авторът на ”Златни пикели - Оскарите в алпинизма” Давид Шамбр пристига за премиерата ѝ в БългарияЩе прочетем истории за преодоляване на считани за невъзможни ледопади, стени, алпийски ръбове и за достигнати върхове в Хималаите, Каракорум, Памир, Тян Шан, Аляска, Гренландия, Йосемити и Патагония, истории за оцеляване и за надмогване на страха, затаил се в сърцата и на най-смелите. Колекционерско издание за пътя на над 120 алпиниста, материализация на културата на алпинизма и тържество на вечно търсещия човешки дух. Цели 384 страници 100-процентов алпинизъм и над 420 авторски снимки.

Повече за книгата прочетете тук: „Златни пикели – Оскарите в алпинизма“: изданието на „Piolets d’or“ може да поръчате в магазини „Стената“ и онлайн

“Златни пикели – Оскарите в алпинизма” излиза на български език в тираж от точно 500 броя. Луксозният печат с твърди корици и грижовното книговезане ще спечелят сърцата на най-големите ценители на планинарската литература и историография и на библиофилите.

Издаването на книгата е личен проект на Любомир Попйорданов и ИК “Одисея-ин“, а преводът е на Момчил Дамянов – уважаван планински водач, катерач и автор на десетки статии и задълбочен познавач на темата. Изданието излиза на българския книжен пазар с подкрепата на Walltopia, PIK 3000 (Petzl), Българската Федерация по катерене и алпинизъм и магазини “Стената”.

Има хора, събития и книги, които чертаят темелите на утрешния ден, в един свят характеризиращ се с дефицит на автентично лидерство, високи технологии и размити граници. Създаването на българското издание на “Златните пикели” ни позволи да погледнем към предизвикателствата с очите на пионерите. Чувстваме се особено вдъхновени,

сподели Любомир Попйорданов, издател на книгата и основател на фестивала “Дни на предизвикателствата”.

Авторът на ”Златни пикели - Оскарите в алпинизма” Давид Шамбр пристига за премиерата ѝ в БългарияДесетки запалени колекционери вече резервираха своето копие. Заповядайте на премиерата на “Златни пикели – Оскарите в алпинизма” във Френския институт, където желаещите ще могат да получат и автограф от автора.

Изданието ще може да бъде закупено на промо цена там, както и по време на фестивала “Дни на предизвикателствата” във фоайето на кино “Люмиер” между 5 и 7 декември. След това книгата ще може да бъде открита в магазини “Стената” и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.