Сънят. Откровено с Анжела Недялкова – Епизод 3

Как качественият сън ни прави ултра продуктивни?

0
 

Сподели

Shares

Редица скорошни проучвания ни подсказват, че истински качественият, възстановяващ сън може да ни помогне да мислим, функционираме и навигираме живота, като цяло, по-добре. Това примамва и дори принуждава водещите атлети (и професионалисти от всички области) да препрограмират социалния си живот и да променят приоритетите си. С фокус повече сън.

Magniflex - Експеримент: Сънят.Качественият сън предоставя възможност на мозъка ви да се възстанови и регенерира. Това води до по-голяма яснота на мисленето, по-добра концентрация и по-голяма способност за креативно решаване на проблеми. За предприемачите това означава по-добро решаване на предизвикателствата в бизнеса, а за учащите – по-добра способност да усвояват големи обеми от информация.

Сънят има критично значение за образованието. През нощта мозъкът обработва и укрепва информацията, която сте усвоили през деня. Този процес, наречен консолидация на паметта, е ключът към запазване на знанията и ученето на нови неща. Затова е важно да спите достатъчно, особено преди важни изпити или проекти.

За да проверим това, събрахме експертите по сън с над 60-годишен опит в производството на висококачествени матраци и възглавници Magniflex, водещата технологична компания за измерване на лични данни Garmin и три активни и целеустремени личности, за които знаем, че правят всичко възможно, за да са във върхова форма. 

Magniflex - Експеримент: Сънят.
Magniflex – Сънят.: Героите на експеримента Краси Георгиев, Анжела Недялкова, Георги Ненов

Преди три месеца оборудвахме високо мотивираните в личните си цели герои на експеримента с матраци Magniflex и тракери Garmin и… ги оставихме да спят.

Сега дойде моментът “да ги отвием” и да видим как се е отразил специално избраният за тях матрак, как са се чувствали в ежедневието си и дали това се е отразило на продуктивността им при преследване на целите им.

Актрисата Анжела НедялковаДнес ви срещаме с Анжела Недялкова.

Всички познаваме актрисата Анжела Недялкова, но малко от нас знаят, че истинската ѝ страст всъщност е науката. Винаги е била любопитна, а решава да учи обща физика, поради многото въпроси, които има в главата си и заради нестихващата ѝ жажда за знания. А мечтата ѝ е да изследва космоса. Красивата актриса има още една страст – спортът, като след различните занимания през годините, сега с вълнение се е отдала на карате годжу рю. Признава, че ежедневието ѝ винаги е било много натоварено и споделя:

Буквално не мога да съществувам през деня, ако не съм се наспала. Не преувеличавам.

Как обаче успява да съчетава успешно в ежедневието си работата, любовта към науката, снимките и спорта? Научете от видеото по-долу.

*Анжела ползва Armonia Dual – среднотвърд матрак с Dual Core технология, съчетаваща две ядра в един общ калъф, както и тракер Garmin vivosmart 5.

Надяваме се чрез този експеримент да Ви накараме да обърнете внимание на съня като важна част от постигането на резултати и ключов фактор за по-щастливо и пълноценно ежедневие.

Актрисата Анжела Недялкова тренира карате годжу рюСледете развитието на експеримента “Сънят. Откровено с Георги, Краси и Анжела” на magniflex.bg/сънят.

Вижте епизод първи с Георги Ненов.

Вижте втори епизод Краси Георгиев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.