Сънят. Откровено с Краси Георгиев – Епизод 2

Как качествения сън ни помага да щуреем и след 50

0
 

Сподели

Shares

През последните години водещи атлети в света откриха нова добавка за подобряване на производителността за своите тренировъчни режими: сън.

Да, сън.

Спортната индустрия осъзнава, че правилното здраве на съня е неразделна част от върховната производителност. Затова професионални атлети и спортни отбори, включително Олимпийските отбори на САЩ, се доверяват на специалисти по сън.

Сънят. Откровено с Краси Георгиев – Епизод 2Новите технологии за сън могат да помогнат – като часовници, пръстени или мобилни приложения, които проследяват активността по време на сън. Шефер на Булс казва, че много отбори в NBA използват технология, за да помогнат на играчите да се съсредоточат върху съня си.

За да се справят с лишаването от сън, отборите в NBA наемат треньори или консултанти по сън. Стратегията е проста – качественият сън носи по-добри изпълнения.

Треньорите по сън препоръчват на атлетите да пристигат поне един ден преди състезанието, за да се адаптират към специфичните условия за сън и да се приспособят към разликата в часовия пояс.

За да проверим това, събрахме експертите по сън с над 60 годишен опит в производството на висококачествени матраци и възглавници Magniflex, водещата технологична компания за измерване на лични данни Garmin и трима активни човека, за които знаем, че правят всичко възможно, за да са във върхова форма.

Magniflex - Експеримент: Сънят.
Magniflex – Сънят.: Героите на експеримента Краси Георгиев, Анжела Недялкова, Георги Ненов

Преди три месеца, оборудвахме високо мотивираните в личните си цели герои на експеримента с матраци Magniflex и тракери Garmin и… ги оставихме да спят.

Сега дойде моментът “да ги отвием” и да видим как се е отразил специално избраният за тях матрак и възглавница на съня им, как са се чувствали в ежедневието си и дали това се е отразило на продуктивността им при преследване на целите им.

В рамките на четири серии, ще ви запознаем с героите и резултатите и от експеримента.

Запознайте се с Краси Георгиев

Сънят. Откровено с Краси Георгиев – Епизод 2Виждали сме го да бяга по 55 часа, да дърпа камиони, да прави по 1000 упражнения на ден и да оцелява в бразилската джунгла. Сега пред него стоят други предизвикателства, които сам е поставил. Да отиде да нови места, да обиколи Черно море, да стигне до Антарктида, да тича цяла година от Монголия до България.

Краси е човек, за когото животът не само не приключва на 50, ами тепърва започва. Човек, който живее с динамиката и я описва много точно:

Аз не обичам да буксувам. Не обичам да затлачвам на едно място. И когато не вървя напред, не прогресирам, се чувствам зле.

Как се отразява качественият сън на човекът, който без проблем си power nap-ва дори на камъни, научете от самия него във видеото по-долу.

*Краси ползва Magnistretch матрак със средна твърдост и иновативно ядро, както и тракер Garmin MARQ Athlete.

Надяваме се чрез този експеримент да Ви накараме да обърнете внимание на съня като важна част от постигането на резултати и ключов фактор за по-щастливо и пълноценно ежедневие.Сънят. Откровено с Краси Георгиев – Епизод 2Вижте епизод първи с Георги Ненов.
Вижте трети епизод Анжела Недялкова.

Следете развитието на експеримента “Сънят. Откровено с Георги, Краси и Анжела” на magniflex.bg/сънят.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.