Fjällräven търси смели приключенци за експедицията Fjällräven Polar

Желаещите за участие, могат да кандидатстват до 19 ноември 2023 година, а самата експедиция ще се проведе през април 2024 година

0
 

Сподели

Shares
Експедицията Fjällräven Polar
Fjallraven Polar 2023

300 км. арктическа пустош, 180 опитни кучета за впряг, шепа експерти и незабравими спомени. Това е обещанието за предстоящото деветнадесето издание на преживяването Fjällräven Polar, което през април 2024 г. ще събере 20 души от цял свят за експедиция с кучешки впрягове през скандинавската арктическа тундра. В продължение на пет дни участниците ще карат собствена кучешка шейна през огромни замръзнали пейзажи, изживявайки свят, напълно различен от техния. Те ще научат основни умения за оцеляване, ще пътуват над замръзнали езера, през гъсти борови гори и ще се адаптират към живота в Арктика, където температурите могат да паднат до минус 30°C. Желаещите да прекарат няколко незабравими дни сред спиращи дъха пейзажи, могат да кандидатстват до 19 ноември 2023 г. на следния линк.

Вижте още: Fjällräven Vardag Lite Fleece и изкуството правилно да подберем втория слой

Експедицията Fjällräven Polar
Fjallraven Polar 2023

За историята на експедицията Fjällräven Polar

Идеята за Fjällräven Polar се заражда още в началото на 90-те години, когато основателят на Fjällräven, Оке Нордин се среща с един от водещите водачи на кучешки впрягове в Швеция, участвал в Iditarod: най-трудното състезание в света с кучешки впрягове през суровата пустиня на Аляска. В продължение на почти десетилетие, от 1997 до 2006 г., Fjällräven Polar следва примера на Iditarod, а именно формат тип състезание. Но през 2012 г., след шестгодишна пауза, от компанията решават да изместят фокуса. И така от събитие със състезателен характер Fjällräven Polar се превръща в преживяване, насочено към всеки приятел на природата, дори и за хора без никакъв опит.

Макар на първо четене тази идея да звучи предизвикателно, то от Fjällräven вярвали, че с правилната екипировка, обучение на място и начин на мислене, подобен тип приключения могат да станат достъпни за всички. И първото им издание след дългогодишната пауза бе доказателство за това. Участниците показаха, че със смелост и удоволствие, съвети и насоки от експерти и висококачествено оборудване за студено време, всеки може да поеме предизвикателството на Fjällräven Polar.

Вижте още: Fjällräven с акцент на вълната – една от най-добрите естествени материи за зимния сезон

Експедицията Fjällräven Polar
Fjallraven Polar 2022 Sweden

През годините участниците са се сблъсквали с всичко: от виелици и температури, достигащи минус 30°C до красивите, обляни в слънце пейзажи на арктическата тундра. Но трудните условия никога не са били пречка за желаещите да създадат уникални спомени и да променят живота си. От своето създаване до сега около 420 души са част от Fjällräven Polar семейството. А след двугодишното прекъсване по време на пандемията, кандидатурите през 2022 година наброявали над 15 000.

Експедицията Fjällräven Polar
Fjallraven Polar 2023

И тази година Fjällräven Polar ще сбъдва желанията на природните любители, които искат да изживеят зимата по различен начин. Следвайки мисията си, шведската компания Fjällräven продължава да вдъхновява хората да прекарват повече време сред природата и тази експедиция доказва, че с подходящото оборудване и правилните познания всеки може да се наслади на природата в арктически условия, независимо дали са начинаещи любители или си говорят на „ти“ с планината.

Експедицията Fjällräven Polar
Fjallraven Polar 2022 Sweden

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.