Сънят. Откровено с Георги Ненов – Епизод 1

Как качественият сън помага за откриването на Свръхчовека в нас

0
 

Сподели

Shares

Качественият сън е тайната на активните хора – спортисти, предприемачи и всички, които се стремят към високи постижения в различни сектори. Дълбокият и възстановителен сън ни помага не само физически, като възстановява и регенерира тялото, но и психически – като намалява тревожността и развива креативността ни. 

Magniflex - Сънят: Откровено с Георги Ненов

Всички знаем как ни се отразява липсата на сън – става ни студено, пада ни гласът, имунитетът и като цяло ставаме осезаемо по-нефункционални. За жалост, рядко се замисляме колко повече можем да вземем от живота, ако успеем да подобрим съня си. По-доброто качество на сън ни осигурява повече енергия, фокус и издръжливост, което (в повечето случаи) води до постигането на по-високи резултати както в спорта, така и в бизнеса и образованието. 

Скорошни проучвания откриват впечатляващи резултати, следствие на промяната на нощните навици. Тест на университета Станфорд показва, че при увеличаване на съня на 10 часа на денонощие при мъжки баскетболен отбор, се постига по-висока скорост на играчите, както и над 9% по-точна стрелба с топката. Друго проучване, сред тенисисти и от двата пола, сочи, че след повишаване на часовете сън, точността на сервисите им се е повишила с 36% до 42%.

Всичко това ни вдъхнови да проведем собствен експеримент.

Събрахме експертите по сън с над 60-годишен опит в производството на висококачествени матраци и възглавници Magniflex, водещата технологична компания за измерване на физиологични данни Garmin и три активни и целеустремени личности, за които знаем, че правят всичко възможно, за да са във върхова форма.

Magniflex - Експеримент: Сънят
Героите на експеримента са: Краси Георгиев, Анжела Недялкова, Георги Ненов

Целта ни е да разберем дали с по-добър матрак и възглавница, подходящи за конкретния човек и индивидуалния му стил на спане, ще се подобри качеството на съня му, а оттам и цялостното му представяне в ежедневието. 

През периода на експеримента проследихме съня на героите – как влияе на енергията им през деня и как се отразява на подготовката за по-големите им цели. Използвахме данни от устройствата им Garmin, както и, разбира се, личните им усещания.

В рамките на четири серии ще ви запознаем с героите, техните цели, стремежи, навици и резултатите от експеримента, които ни направиха най-силно впечатление.

Започваме със “Свръхчовекът”, Георги Ненов.

Magniflex - Експеримент: Сънят. Георги Ненов
Magniflex – Експеримент: Сънят. Георги Ненов

Той е най-разпознаваем с подкаста си “Свръхчовекът с Георги Ненов”, но освен с това отдавна се занимава и с джиу-джицу.

Често се подготвя за състезания, част от които вече е печелил, но и не спира да се стреми към изкачване на нови върхове, първият, от които на следващото Европейско първенство в неговата дисциплина. Спортът му помага да живее по-здравословно и пълноценно, но най-вече му осигурява дисциплината и търпението, нужни за наскоро появилата се, но може би най-важна роля в живота му, тази на млад татко.

Въпреки многото ангажименти, Георги не спира до тук. Той се занимава и с изнасяне на мотивационни лекции пред ученици, което го зарежда с оптимизъм и надежда за бъдещето.

Казва за себе си: “Аз съм ужасен човек, когато съм недоспал.

Но как успява да намира толкова време и енергия за всичко, с което се занимава?Вижте във видеото кой е той, какви са целите му и какво го мотивира да става сутрин. 

*Георги ползва Magnistretch – матрак със средна твърдост и иновативно ядро. Възглавници Magniprotect Classic от 100% мемори пяна, антивирусен текстил и Tonino Lamborghini с мемори пяна и луксозен текстил, както и тракер Garmin Vivosmart 5.

Надяваме се чрез този експеримент да Ви накараме да обърнете внимание на съня като важна част от постигането на резултати и ключов фактор за по-щастливо и пълноценно ежедневие.

Magniflex - Експеримент: Сънят. Георги Ненов
Magniflex – Експеримент: Сънят. Георги Ненов

Следете развитието на експеримента “Сънят. Откровено с Георги, Краси и Анжела” на magniflex.bg/сънят.

Вижте втори епизод Краси Георгиев.

Вижте трети епизод Анжела Недялкова.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.