Курс по лавинна безопасност за начинаещи

0


Дата на събитието: 06.01.2012

Сподели

Shares

От 6 януари до 8 януари 2012 г. БАССЕС ще проведе в района на х. „Мальовица“ първи за годината практически курс по лавинна безопасност. Той ще е предназначен за хора, които до момента не са присъствали на подобен курс.

Кои са основните акценти, на които организаторите ще наблегнат?
Ще се наблегне на работата с лавинен уред в различни ситуации, сондиране, методи на изкопаване на затрупан и базови методи за определяне на стабилността на снежната покривка.

Програмата на практическия курс, може да изтеглите от тук.

Декларация за участие
Декларацията може да изтеглите от тук. Всеки участник в курса трябва да носи със себе си попълнена и подписана декларация.

Препоръчително е носенето и използването на собствени лавинни уреди, сонди и лопати.

Магазин Stormshop е партньор на БАССЕС и ще предостави по време на курса специализирана екипировка за лавинна безопасност – лавини уреди, сонди и лопати BCA (Backcountry Access) за тези, които не притежават такива и изрично заявят желание за това.

Необходимо е всеки участник да има валидна планинска здравна застраховка.

За участие в курса с предимство ще бъдат записвани хора, който до момента не са присъствали на подобен. Записването ще се извършва и по ред на заявяване на желание и потвърждаване.

Каква ще е таксата за участие? – 40 лв., за членове на БАССЕС – 35 лв. Тя може да бъде платена в бирария 1516 от 20:00 до 22:00 часа (за предпочитане) или на място в хижата. Нощувката в хижата се заплаща отделно от участниците в курса. В хижата може да се ползва храна като супи и скара.

Как стои въпроса с транспорта?– ще бъде изпратено съобщение до всички записани за курса, за да могат да се организират помежду си за пътуването и попълване на свободни места по автомобилите.

Записването стартира на 23 декември и ще приключи на 06 Януари. То става с изпращане на мейл на aval@ befsa.com със следната информация (моля, вижте, че след символът “@” има празно място, трябва да го махнете…):

  • трите имена, възраст;
  • участвали ли сте до момента в подобен курс, къде, кога?
  • присъствали ли сте на лекция по лавинна безопасност, къде, кога?
  • притежавате ли лавинен предавател, сонда, лопата (избройте поотделно, за да знаем какво трябва да ви осигурим като екипировка)?
  • телефон за връзка;
  • имате ли собствен транспорт и колко свободни места има в него?

Моля да пишете по възможност на кирилица и от личните си електронни пощи, тъй като те ще бъдат използвани за комуникация с Вас. На записаните ще бъде изпратено съобщение за потвърждение. Курсът може да се проведе при минимум 10 записани участници. Има и максимален лимит (25), за да може да се осигурят достатъчно инструктори и адекватно обучение.

Начало – курсът започва в петък вечерта. Необходимо е участниците да се предвижат максимално бързо, за да има време да се подготвят списъците на участниците и да се направи запознаване с програмата. Умоляваме всички да се постараят да пристигнат в хижата до около 20:30. Пътят от София до ЦПШ е около 90 км. Разстоянието по пътеката се взима за около един час.

На участниците ще бъде изпратена допълнителна информация с инструкции и материали за предварителна подготовка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.