Boulder Сrushing Сompetition 2011 – резултати

0
 

Сподели

Shares

На 17 декември 2011 г., в зала Бонсист се проведе престижното състезание „Боулдър кръшинг компетишън“. Големите награди грабнаха Сташа от Сърбия и Бойко Лалов.

Ето и наградените:

Жени

1. Сташа Гейо (Staša Gejo), Сърбия
2. Мила Гордеева
3. Петя Гърбова 
на финалите още: Мария Георгиева, Ина Джамбазова, Радка Петкова.

Мъже

1. Бойко Лалов
2. Ивайло Радков – Фазата
3. Божидар Любенов
на финалите още: Кирил Христов – Кирцата, Калин Гърбов – Калинари, Емил Борисов – Мъкси, Стефан Аврамов, Габриел Добрев.

Малката Сташа от Сърбия развали рахатлъка на родните състезателки. Това обаче не е изненада за никой, тъй като тя има спечелени множество състезания от европейски мащаб за девойки, а се заговори за нея още преди повече от година, когато тя бе само на 12 години и премина първото си 8a+ на скали.
Радка Петкова остана извън тройката и това беше една от изненадите при жените, но се надяваме да видим от нея отново добри изяви в Световната купа по ледено катерене, за която дисциплина тренира в момента.

Голямата борба при мъжете беше като че ли между Бойко Лалов и Ивайло Радков – Фазата, които успяха да направят топ на по 3 от 5-те финални проблема. На финалите обаче видяхме добри изяви и на завръщащия се Калинари – Калин Гърбов, който не влезе в тройката, но не се забеляза да му липсва сила или изобретателност, а по-скоро ръст и динамика с която да го компенсира.

В публиката се видяха тъгуващи състезатели, които в момента са с травма, като Минчо Петков, а сред съдиите беше Румен Нешев, което несъмнено „облекчи“ класирането.

Същото може да се каже и за Емилян Колевски от екипа на организаторите. На него, както и на Сава Трендафилов и Мишо Станчев трябва да се отправят похвалите за отличните болудър маршрути.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.