Остров Синдала: Смелият проект на Саудитска Арабия

Страната даде старт на редица проекти, от които се очаква да предефинират начина, по който човечеството живее и работи в хармония с природата

0
 

Сподели

Shares
Остров Синдала
снимка: NEOM

Ако вече обмисляте почивките за следващата година и предпочитанията ви по-скоро към топлите дестинации, един остров в Червено море може би ще привлече вниманието ви. Синдала е рекламиран като дестинация, която предлага бягство като никое друго. И няма как другояче да бъде, ако съдим по презентациите на неговите създатели – компанията NEOM от Саудитска Арабия.

#1 Идеята

Споменаването на родината на този сякаш излязъл от приказките остров сигурно вече ви подсеща, че почивката там няма да е обикновена, както и далеч не достъпна за всеки. Все пак положителното е, че арабската страна стартира множество (подобни) проекти с грижа зас природата.

Остров Синдала
снимка: NEOM

Остров Синдала в Червено море за момента е един от най-важните проекти в националната туристическа стратегия на Саудитска Арабия и се предвижда да приема туристи от началото на 2024 г.

Това е един от амбициозните туристически проекти на  Негово кралско височество Мохамед бин Салман – престолонаследник, министър-председател и председател на борда на директорите на NEOM. Очакванията са той да се превърне в притегателен център на състоятелни туристи от цял свят.

Вижте още: „Тритон 3300“ – луксозната туристическа подводницата, достигаща до 1 км дълбочина

Остров Синдала
снимка: NEOM
#2 Основни параметри

Всички комплекси и атракциони на Синдала ще са разположени върху 840 000 кв. м и ще бъдат на разположение на луксозните пътешественици.

Островната дестинация в NEOM ще бъде дом на яхтено пристанище и яхт клуб от световна класа, ще има още плажен клуб, спа център и три луксозни хотела с изключително луксозни апартаменти, 413 ултра-премиум стаи (каквото и да означава това), 88 вили и в добавка още 333 апартамента с обслужване. За функционирането на острова ще се грижат 3500 служители в сектора на хотелиерството, услугите и развлеченията.

Вижте още: Колко струват плаванията с яхти?

Остров Синдала
снимка: NEOM
#3 Забавления

Проектирано от архитектите от световна класа на Luca Dini, яхтеното пристанище на Синдала ще предлага и условия за разнообразни водни спортове, включително гмуркане, кайт сърф и каяк. 

Островът ще приюти и игрище за голф от световна класа от 5920 метра, с девет дупки ис 360-градусова гледка към морето. Екологично сертифицираното голф игрище ще бъде оборудвано с най-съвременна технология за проследяване на топката и статистика за обратна връзка.

Остров Синдала
снимка: NEOM
#4 Достъп

Разположението на Синдала го прави изключително подходящ за европейските собственици на яхти. Той е достъпен през Суецкия канал, включително от места като Атина, Порт Черво (Сардиния) и Монако.

Вижте още: 8 от най-екзотичните дървесни хотели по света

Остров Синдала
снимка: NEOM
#5 Устойчивост

Тъй като Червено море около Синдала е дом на повече от 2000 различни морски вида, 600 от които са ендемични за района, авантюристите и любители на подводните спортове могат да се докоснат до богатия морски живот и биоразнообразието. Създателите на комплекса уверяват, че правят всичко с грижа към природата, следвайки стриктните практики на NEOM за устойчивост и отговорен дизайн.

Остров Синдала
снимка: NEOM

Островната дестинация в Червено море е само част от мащабните проекти, на които Саудитска Арабия даде старт през 2022 година, като The Line – най-екологичният град в света, планинския курорт Trojena и технологичната дестинация Oxagon, от които се очаква да предефинират начина, по който „човечеството живее и работи в хармония с природата“.

Вижте още: Добре дошли в най-екстремните хотели на света!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.