Да бъдем отговорни: Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

Radio FM+ стартира своята емблематична кампания в полза на обществото

0
 

Сподели

Shares

 Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете

Това е мотото, с което Радио FM+ апелира и насочва вниманието на цялото общество към един сериозен факт: много от жертвите на пътя са деца.

И тази година, през септември, Radio FM+ стартира своята емблематична кампания в полза на обществото – „Убий скоростта, спаси дете“. Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата, това ни напомнят специалните послания в радиоефира, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България: София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.

През последните над 17 години „Убий скоростта, спаси дете“ на Radio FM+ се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към безопасността на децата. Инициативата има за цел да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.
За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори – тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.

 Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“Освен стикери, в рамките на „Убий скоростта, спаси дете“, в последните години бяха поставени и постоянни информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове.

 Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

През всичкитe над 17 години, откакто съществува кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. Само малка част от тях са Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея,
Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов…

Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и част от техните емоционалните послания:

Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.
Прея: Подкрепям „Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?
Гергана Стоянова: Подкрепям „Убий скоростта – спаси дете“
на Радио FM+ Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!
Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.

 Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“„Като част от кампанията тази година си поставихме за цел да подкрепим друга благородна инициатива, вдъхновена от инициатора на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков – 400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище“, съобщават организаторите.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото.

„Убий скоростта, спаси дете“ се осъществява с подкрепата на Столична Община, „Център за градска мобилност“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.