18-ите „Дни на предизвикателствата“: Очакват ни осем филмови премиери и четирима гости от чужбина

Специален гост на събитието (5-7 декември 2023) тази есен ще бъде американецът Конрад Анкер

0


Дата на събитието: 05.12.2023

Сподели

Shares

18-ите "Дни на предизвикателствата"18-тото издание на най-утвърдения столичен фестивал за приключенско кино, туризъм, екология и активен начин на живот “Дни на предизвикателствата” отново заема традиционното си място в календара в края на годината и ще се проведе между 5 и 7 декември в кино “Люмиер”.

Големият американски алпинист Конрад Анкер пристига за 18-ото издание на Дните (5-7 декември 2023 г.) Осем филмови премиери и четирима гости от чужбина ни очакват във второто за годината издание на Фестивала.

Конрад Анкер, 18-ите "Дни на предизвикателствата"
Конрад Анкер

След няколко сезона на активни преговори организаторите от магазини “Стената” най-после имат удоволствието да потвърдят, че специален гост на събитието тази есен ще бъде американецът Конрад Анкер – иконична личност, пишеща специална глава в историята на съвременния алпинизъм вече 35 години. В актива си Анкер има изкачвания и премиери в Хималаите, Каракорум, Антарктида, Йосемити. Името му впечатлява далеч отвъд респектиращия списък с алпийски постижения. Той e истинска легенда както като алпинист, така и като визионер. Неговата популярност се простира в световен мащаб благодарение на социалните и благотворителни дейности, с които се ангажира – той е член на управителните съвети на Protect Our Winters, Memphis Rox и на Alex Lowe Charity Foundation.

Вижте още: Конрад Анкер идва на 18-ите Дни на предизвикателствата

Освен него сцената на “Дните” ще даде изява на още трима вълнуващи приключенци: французинът Гийом Бруст, независим продуцент и оператор с над 20 години опит, над 200 проекта и множество награди, чиято запазена марка са документалните филми и визуални материали с уникален поглед към откривателството, приключенията и спортовете на открито, изкуството и музиката. Герхард Чернер пък е журналист, създаващ материалите си, пътувайки с велосипед до едни от най-красивите и труднодостъпни кътчета на планетата. Давид Шамбр е съавтор на култовото издание за модерен алпинизъм “Златни пикели – Оскарите в алпинизма”, който ще гостува по повод представянето на първото българско издание на книгата в рамките на фестивала.

18-ите "Дни на предизвикателствата"Осем спиращи дъха премиерни за голям екран филми със субтитри, еталон в своята област, ще видим в трите дни на фестивалната програма. Те обхващат теми от катерене и биг уол, през екстремни ски, бързи води и дива природа до спелеология, които чертаят бъдещето не само на кинодокументалистиката, но и на самото практикуване на екстремните спортове. От гледна точка на дължина – ще можем да се насладим на седем дългометражни и два кратки филма.

Вижте още: „Златни пикели – Оскарите в алпинизма“: изданието на „Piolets d’or“ може да поръчате на ексклузивна цена в магазини „Стената“ и онлайн

18-ите "Дни на предизвикателствата"Българската аутдор сцена, природата на България, кампанията „Земя под Закрила“ на БДЗП, целяща закупуване на горски територии в Сакар и кампанията „Хижа на годината“ ще бъдат повод за разговор и равносметка. В програмата със свободен достъп са включени практическата работилница на Академия Първа помощ, допълнителни беседи за приключенския туризъм и още филми – върхови моменти от предишни издания.

18-ите "Дни на предизвикателствата"Пълната програма за трите дни на фестивала “Дни на предизвикателствата” може да бъде разгледана на www.predizvikatelstva.com/програма.

Билети за събитието са в продажба в магазини “Стената” и онлайн на www.predizvikatelstva.com/билети като до 13 ноември са валидни ранни промо цени за еднодневни билети, а за тридневни – до 27 ноември включително.

Партньори на 18-тото издание на “Дни на предизвикателствата” са: Одисея-Ин, магазини “Стената”, Ozone.bg, Френски институт България, списание 360, Фондация София 2018, Субару.

18-ите "Дни на предизвикателствата"

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.