Над 1200 деца от 75 училища ще могат да практикуват активно бадминтон

Фондация “За пример” подкрепя с дарение от 15 000 лева Българската федерация по бадминтон и тяхната програма Shuttle Time

0
 

Сподели

Shares
Деца играят бадминтон
Снимка: freepik.com

Специализирани училищни комплекти за бадминтон ще достигнат до над 1200 деца от 75 училища в 23 града на страната и ще им осигурят възможност да практикуват активно бадминтон и да развиват своите спортни умения.

Комплектите ще бъдат закупени от Фондация “За пример”, която подкрепя Българската федерация по бадминтон и тяхната програма Shuttle Time, насочена към популяризирането на бадминтона като увлекателен и достъпен спорт за ученици от всички възрасти.

Една от ключовите мисии на фондация “За пример” е подкрепата на българския спорт. Благодарение на проекти като Shuttle Time, фондацията на практика инвестира в развитие на физическо възпитание и активна спортна култура сред подрастващите.

Shuttle Time дава възможност да се обучат в тънкостите на бадминтон над 400 преподаватели по физическо възпитание и спорт за периода 2022-2023 година, които от своя страна да вдъхновят все по-голям брой ученици да спортуват.

Фондация “За пример” подкрепя с дарение от 15 000 лева Българската федерация по бадминтон и тяхната програма Shuttle TimeФондация “За пример” ще допринесе за каузата на програмата чрез дарение на обща стойност близо 15 000 лева, а сътрудничеството ѝ с Българската федерация по бадминтон ще продължи, със стремеж за популяризиране на бадминтон, като достъпен и атрактивен ракетен спорт, който да привлича все повече подрастващи към активен начин на живот и спортни успехи.

Фондация „За пример“ е създадена от управленския екип на една от водещите български IT компании, която днес е световен лидер в сферата на хостинг услугите – SiteGround. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.