100-те национални туристически обекта вече и в дигитален формат

Български туристически съюз и Yettel дигитализират националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“

2
 

Сподели

Shares
Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обектаВ мобилното приложение всеки може да събира виртуални печати от обектите и да се запознае със значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин

Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз – Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ вече може да се използва и в дигитален формат. Иновативният проект е реализиран в мобилното приложение на Yettel и дава възможност на почитателите на Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Достъпът до всички услуги е напълно безплатен, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение за всички потребители в страната.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
Венцислав Венев / © 2023 Creative Visual Solutions

„Възможността да се събират марки и печати от обектите в хартиените паспорти се запазва. Не променяме Движението и неговия механизъм, а го надграждаме с нови функционалности и го оптимизираме спрямо очакванията на хората и времето, в което живеем“, съобщи Венцислав Венев, председател на Български туристически съюз.

„Свързахме силата на технологиите с културно-историческото и природно наследство на България и създадохме изцяло ново преживяване за всички, които искат да опознаят множеството богатства на страната“, коментира Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel България.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
© 2023 Creative Visual Solutions

Проектът включва създаване на дигитални профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение на Yettel. Предвижда се и поставяне на специални табели с QR код на територията на всеки туристически обект, чрез който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален печат в дигиталния си паспорт. Той може да бъде взет и чрез локализация на местоположението на потребителя, което също доказва посещението на обекта.

Достъпът до дигиталните профили на обектите е отворен за всички и изисква единствено регистрация в апликацията на оператора. Може да си свалите приложението, независимо на кой мобилен оператор сте абонат. Достъпно е за устройства на Android и iOS.

В приложението ще бъде включена и възможността за проследяване статуса на събрани печати за получаване на бронзова, сребърна и златна значка. Запазва се без промяна възможността за участие в годишната томбола за хората със събрани 25, 50 или 100 печата в рамките на годината.

Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
© 2023 Creative Visual Solutions

В приложението на Yettel от днес (26.09.2023 г.) могат да бъдат открити профилите на 234 локации, в които е събрана най-важната и полезна информация за посетителите. Тридесет от локациите са обогатени с любопитни аудиоразкази, а десет – с впечатляващи видеоистории на талантливи български артисти. Видеата включват кратък разказ с любопитни факти за обекта и са създадени специално по проекта, като се планира поетапно да бъдат добавяни и нови. Първите истории са за едни от най-популярните и посещавани обекти като Казанлъшката гробница, Музей „Старинен Несебър“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и Ягодинската пещера.

Дигитализацията на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ дава много нови възможности и идеи на хората как да прекарват повече пълноценно време навън заедно със семействата си.

Проектът се превръща и във връзка между поколенията, тъй като е ориентиран и към младата аудитория, която предпочита дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности, които да улеснят всеки, който планира своята среща с изключителните природни и културно-исторически богатства на България.

За повече информация посетете: Yettel.bg.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Незнам, но прочетох статията и минах поне още два път през съдържанието, обаче не откривам линк към приложението и е доста трудно да го намериш и в Google Play Store-a. Може просто да добавите един линкна без това платената статия от Yettel :)

  2. Здравейте! Изисква се единствено регистрация в апликацията (мобилното приложение) на оператора Yettel. Може да си свалите приложението, независимо на кой мобилен оператор сте абонат. Достъпно е за устройства на Android и iOS.

    Добавихме уточнение в статията. Благодарим за коментара!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.