6 дни бягане: Михаела Енгларо постави нов национален рекорд

На Световната купа в Унгария: XII EMU 6 Day World Trophy отлично се представиха българските участници Михаела Енгларо и Ради Милев

0
 

Сподели

Shares
Ради Милев и Михаела Енгларо
Ради Милев и Михаела Енгларо (снимка: Личен архив)

Живеещата в Италия българка Михаела Енгларо подобри женския (605 км) и абсолютния (711 км) национални рекорди на 6 дни бягане. На състезанието в Балатонфюред (Унгария) тя постигна резултат от 735.046 км.

Българката се състезава във възрастова група W45, където световният рекорд е 773,976 км.

„Това е едва вторият български женски резултат на шосе, който прехвърля бариерата от 80%, спрямо световния рекорд (83%), след 6-те часа на Надежда Ангелова (87%)“, коментира във фейсбук рекордьорът на Обиколката на Витоша и 100 км Христо Цветков.

В емблематичното 6-дневено състезание XII EMU 6 Day World Trophy Михаела имаше 144 часа, за да покаже какво може. Бягането в него се осъществява на равна 898,88-метрова обиколка, изцяло по асфалт и без трафик. На участниците се предлагат ястия и закуски, както и малко бунгало с легло и душ.

В рамките на надпреварата Михаела подобри и женския ни рекорд на 48 часа – 272.36 км. 

На Световната купа в Унгария стартира и ултрамаратонецът Ради Милев, който се състезава във възрастова категория М75. Неговият опит завърши с резултат от 548.914 км. Целта на Ради беше световният рекорд, който е 584,993 км.

Ради Милев има зад гърба си 3 световни рекорда от 5-те си участия в това бягане. През юли тази година в Кладно, Чехия, той постави рекорд в бягането на 48 часа в своята възрастова група.

Вижте още: Христо Цветков постави нов национален рекорд в бягането на 100 километра

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.