В устата на звяра: японският скоростен тролей в парка на Годзила (Видео)

Тематичен парк в Япония предлага "смъртоносно" пътуване със зиплайн в търбуха на Годзила

0
 

Сподели

Shares
Със скоростен тролей в устата на Годзила, парк в Япония
Със скоростен тролей право в устата на Годзила (снимка: Toho Co., – Ltd.)

Ако някога сте се чудили какво е да ви погълне Годзила, нова атракция в тематичен парк в Япония ви дава възможност да го разберете от първа ръка! Nijigen no Mori е тематичен парк, разположен на остров Аваджи близо до Кобе, Япония. Това е единственото място на Земята, където можете да се метнете на скоростен тролей и да скочите с краката напред в зъбатата уста на Годзила в „реален размер“, да разгледате търбуха ѝ… и да излезете от другия край цял. Но не мислете за тази част твърде много.

Паркът е оформен като едно цветно селце, базирано на любимото аниме Наруто и Боруто. Посетителите влизат в ролята на изследователи и тръгват на пътешествие, за да научат повече за нашественика. Кулминацията е в разглеждането на висока 23 метра реплика на Годзила, посредством „смъртоносно“ пътуване със зиплайн.

В тематичния парк, посветен на Годзила, може да "стреляте"
В тематичния парк, посветен на Годзила, може да „стреляте“ (снимка: Аttractions 360)

Като всички добри разходки, атракциите в тематичния парк започват с филм, който информира обществеността, че инвазията кайджу (странен звяр) е започнала. Следва разглеждане на музей и игра на стрелбище, преди да се стигне до скоростното спускане към отворената паст на звяра.

Паркът на Годзила е създаден съвместно с Toho Visual Art Co., Ltd – екипът зад специалните ефекти на филмите за Годзила
Паркът е създаден съвместно с Toho Visual Art Co., Ltd – екипът зад специалните ефекти на филмите за Годзила (снимка: Аttractions 360)

Създаден съвместно с Toho Visual Art Co., Ltd – екипът зад специалните ефекти на филмите за Годзила – музеят включва около 100 експонати, част от които – някои мащабни оригинални реквизити и материали, включително един от първия филм за Годзила, пуснат през 1954 г.

Ако летенето в корема на звяра не ви е достатъчно вълнуващо, има и друг набор от въжета, които минават покрай статуята на Годзила. Скоростните тролеи са високи около 15 метра и дълги 162 метра.

В пастта на чудовището - паркът на Годзила, Япония
В пастта на чудовището (снимка: Mainichi Ryoichi-Mochizuki)

Паркът е отворил врати през 2020 година. Билетите за възрастни струват около 50 лева, а за децата – 30. Следващия път, когато планирате пътуване до Япония (колко му е!), отделете малко време, за да посетите острова на Годзила. Мястото е малко затънтено, но къде да се скрие такъв голям звяр, докато чака удобния си момент… Ще се разходите малко повече, но ще  изживеете мечтите си да станете нинджа и да се биете с големия страшен звяр.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.