Boulder Сrushing Сompetition 2

0


Дата на събитието: 17.12.2011

Сподели

Shares

За втора поредна година екипът на зала Гравити си поставя за цел организирането на едно от най-очакваните събития за този сезон, а именно Boulder crushing competition 2. В него на 17 декември ще премерят сили най-добрите български катерачи и ще демонстрират достигнатото през сезона ниво.

Място: зала Gravity – гр. София, ул. 8-ми Декември 2

Програма:
9.00 – 10.00 записване и брифинг.
10.00 старт на квалификации, едновременно мъже и жени.
16.00 начало на финалите.
21.00 награждаване на победителите.

Регламент
Състезанието ще се проведе в дисциплината боулдър, за мъже и жени. Ще има квалификации и финал, в който ще участват по 8 състезатели с най – добър резултат,
мъже и жени.

1. Квалификациите ще се проведат по 4 маршрута различни за мъже и жени. Състезателите ще катерят по двойки, които ще се определят чрез жребий всяка двойка ще има по 10 минути на маршрут. Редът за стартиране ще се определи също чрез жребий. В квалификациите мъже и жени ще катерят едновременно.

2. Финалът ще се проведе по 5 маршрута отделно за мъже и жени. Състезателите ще катерят по двойки, определени с жребий. Ще се катерят едновременно по 4 маршрута, като редът за стартиране ще се определи също с жребий. Всяка двойка ще има по 10 мин. на маршрут. След като всички двойки изкатерят четирите маршрута в същия ред ще катерят петия маршрут. Ще се проведат първо финалите за жени, след това за мъже.

3. Оценяването ще става по брой изкачени маршрути и брой опити на маршрут за всеки от състезателите. Няма да има бонус хватки /зони/.

4. Ако от първо до трето място има състезатели с равен резултат, ще се проведе супер финал по нов маршрут с лимит от време 3 мин. За резултат ще се зачита всяка овладяна хватка и брой опити.

5. Официални оплаквания и контестации ще се приемат от арменския поп.

Организаторите си запазват правото да променят реда за провеждане на квалификациите спрямо броя участници. Ако такива промени възникнат, състезателите ще бъдат уведомени преди започване на състезанието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.