„Лъвско сърце“: Близо 800 души се справиха със 140 км трасе за осма поредна година

И тази година състезанието беше посетено от участници от различни държави

0
 

Сподели

Shares
Лъвско сърце 2023
Снимка: KrisoK Photography

За осма поредна година се проведе ултра триатлонът „Лъвско сърце“ – състезанието от 140 км плуване, колоездене и бягане, в едно от най-красивите кътчета у нас – Перла-Странджа-Приморско. Триатлонската надпревара се проведе на 2 септември в гр. Приморско, където близо 800 атлета от страната и чужбина застанаха на старта на плаж Перла. 

Близо 800 участника премериха сили в категория УЛТРА – последователно преминаване на 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа планина и 21 км бягане около древните светилища Бегликташ и Лъвската глава.
Лъвско сърце 2023
Снимка: KrisoK Photography

На първо място при мъжете в категория УЛТРА завърши Данаил Велинов с време от 07:27:29, който успя да пребори сили с миналогодишния победител Иван Гръблев с време 07:31:48, който завърши на второ място. На трето място се нареди Кристиян Цветанов, с време от 07:27:29.

На първо място при жените в категория УЛТРА завърши Мишел Георгиева с време 09:41:16. Детската преподавателка по плуване е участвала няколко пъти в Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, но го печели за пръв път. На второ място при жените застава Евелина Златанова от Три Тийм Варна с време от 10:18:21, на трето Гергина Сугарева – 10:21:44.

Лъвско сърце 2023
Христина Козарева / Снимка: KrisoK Photography

И тази година състезанието беше посетено от участници от различни държави, сред които Белгия, Украйна, Румъния, Гърция, Великобритания, Германия, Русия, Полша, Франция и Мексико.

За осма поредна година Община Приморско предостави институционална и финансова подкрепа на Ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Организаторите и състезателите бяха подкрепени от 100 доброволеца, без които събитието не би могло да се проведе. Екипите на РПУ Приморско изкараха над 13 часа на крак заедно с атлетите на „Лъвско сърце“, за да подсигурят тяхната безопасност и се справиха блестящо.

Организаторите на събитието благодарят на всички участници, доброволци и партньори за подкрепата.

Лъвско сърце 2023
Снимка: KrisoK Photography

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.