World Rookie Tour Skateboarding стигна и до България

България класира 2 момчета и 1 момиче за финалите в Прага

0
 

Сподели

Shares
Sea & Ride Rookie Fest стигна до България
Снимка: World Rookie Tour, Фейсбук

Ето, че Световният руки тур стигна до България, до бреговете на Черно море, в красивия курортен град Царево, където, скрит под сянката на вековните дървета се намира X challenge park. Едно място, създадено с любов към екстремните спортове, контакта с природата и атмосфера, която ще те накара да се почувстваш у дома.

Заедно с ТРС студио, момчетата и момичетата от X-challenge се постараха всички посетители на състезанието да почувстват неповторимата атмосфера на Световния руки тур. През първия ден Крис Драгошинов от БОРД ЛАБ проведе безплатен уъркшоп за начинаещи и напреднали. В рамките на 2 часа най-малките успяха да направят първите си стъпки в скейтборда, а по-напредналите изчистиха различни елементи от карането си.

Sea & Ride Rookie Fest стигна до България
Снимка: World Rookie Tour, Фейсбук

На следващия ден беше парк състезанието в известния басейн на X- Challenge. Местните таланти показаха завидно самочувствие и умения, но над всички беше Диян Петков от Бургас, който показа класа и заслужено отива на финалите в Прага.
Втори се класира Живодар Чакъров от Бургас, а трети стана 8-годишният Виктор Пецов от Варна.

На третия ден на импровизираното стрийт трасе, сетнато от Главния съдия на ивента Балаж Гьорки, от Унгария, отново атмосферата беше приповдигната, а музиката от колата на Ред Бул допълнително наливаше гориво в състезателите. Отново състезателите дадоха всичко от себе си и може би не случайно, класирането от басейна се повтори и на стрийт състезанието. По този начин Живодар от Бургас грабна втория билет на финалите в Прага и заедно с Дидо ще представят България.
Освен тях организаторите решиха да финансират трети билет за финалите, за единственото момиче, което се престраши да кара в басейна и на бетона в Царево, и това е Цветелина Христова от София. Цвети показа страхотно каране в басейна и с това спечели сърцата на съдии и публика.

Sea & Ride Rookie Fest стигна до България
Снимка: World Rookie Tour, Фейсбук

С това 3 дневният летен фестивал SEA & RIDE завърши. А това, което не казахме, е че освен скейта, през тези 3 дни имаше и много сърф, съп, плажове, парти и само позитивни емоции.

България класира 2 момчета и 1 момиче на финалите в Прага, а Световният тур продължава своето пътуване към следващата дестинация.

Партньори на събитието: World Rookie Tour, X Challenge Park, Blue Tomato, TSG Helmets & Protection Gear, Ford Bulgaria, Red Bull Bulgaria, BANDA-H2O /// VITAMIN WATER, Doppelherz Bulgaria, Get Wet Sport Shop, TRS Studio, Board LAB.

Sea & Ride Rookie Fest стигна до България
Снимка: World Rookie Tour, Фейсбук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.