Топ 7 най-добрите мъжки парфюми 2023

Добрият аромат ще ни направи незабравими

3
 

Сподели

Shares

Топ 7 най-добрите мъжки парфюми 2023Първо впечатление човек прави само веднъж, а от него зависи дали ще има втора и трета среща. То е съчетание от излъчване, визия, стил и добри обноски. Донякъде средата, в която се движим, определя основните параметри на имиджа ни. Спретнатата прическа, спортно-елегантните дрехи, красивият и ненатрапчив аромат са опорните точки да се харесаме на другите. След време малцина помнят ризата или панталона ни, но ароматът има удивителната способност да се запечатва в ума на събеседниците и да предизвиква асоциации.

С какво да се съобразим при избора на хубав мъжки парфюм

Добрият аромат ще ни направи незабравими. Добрите мъжки парфюми вдигат рейтинга, чара и харизмата на техния притежател. Предизвикват тръпка. Умните мъже избират уханията си не без помощта и на задни мисли. Те знаят, че дамите харесват романтиката, мистерията и мириса на цветя, затова купуват аромати, които им допадат, но и които провокират всяка жена да склони глава на рамото на кавалера. Миризмата трябва да звучи секси и мъжествено. Скъпите мъжки парфюми оставят пробойни в бюджета, но са по-добрият вариант. Звучат като ехо. Не се натрапват и не предизвикват главоболие на хората наоколо. Красивият аромат е важен за доброто самочувствие на всеки – в офиса, по време на бизнес среща или в самолета.

Марковите парфюми ухаят на класа, на градини с цветя, на цитруси и ориенталски нощи. Добавят стил и класа към визията. Връхните нотки първи атакуват сетивата като остават за 10-20 минути. Нотките на сърцето звучат към 3 часа, а базовите звуци се усещат от 6 до 12 часа. Най-дълготрайни са дървесните и анималистичните нотки. Трайността на парфюма зависи от температурата и влажността на въздуха. През лятото, когато е сухо, ароматът се изпарява по-бързо. Зимата е добър период за ориенталски и арабски парфюми. Ако се нуждаете от оригинални мъжки парфюми, надникнете в най-разнообразния сайт за парфюмерия у нас MAKEUP. С едва няколко клика ще откриете безброй неустоими предложения. Спрямо ревютата, рейтинга и броя на поръчките избрахме за вас най-добрите мъжки парфюми за 2023 г.

Най-популярните и харесвани мъжки парфюми

Парфюмна вода Chanel Bleu de Chanel е съблазън, придружена от ориенталски аромати и цитруси. Лабданум, сандал и пачули са “овкусени” с джинджифил и индийско орехче. В сърцето господства благороден ветивер, охраняван от мента и жасмин. Чувствен кехлибар и тамян звучат във финалния шлейф и се комбинират с грейпфрут, бял кедър и розов пипер.

Парфюмна вода Montblanc Legend е абсолютната визитка за всеки съвременен мъж. Тя винаги присъства в класациите с топ 10 мъжки парфюми. Демонстрира интелигентност и стил. Превръща мъжа в харизматичен герой на деня, с характер и обноски на аристократ. Зазвучава с бергамот и теменужки, бял жасмин и магнолия. Упоява с топла кожа, дъбов мъх и дървесни нотки.

Тоалетна вода John Varvatos Artisan Blu потапя в лазурни спомени за топлото крайбрежие на Средиземно море. Героят на парфюма е заклет пътешественик в унисон с природата. Вниманието грабват босилек, бергамот, горчив портокал и лавандула. Средният слой визира портокалов цвят, здравец, ирис, градински чай и палмароза. Базата покорява с кедър, пачули, бор и шам фъстък.

Парфюм Ralph Lauren Ralph’s Club е наметало от аромати. Добавя аура на жизнерадост и самодостатъчност. Обонятелната пирамида се отваря с чувствена лавандула и градински чай. Нотката на „сърцето“ присъства в много от най-добрите мъжки парфюми. Тя вдъхновява с вирджински кедър. Финалът е дървесно надмощие, подчертаващо безупречния стил с трептящ ветивер.

Парфюмна вода Viktor & Rolf Spicebomb Extreme е ароматна бомба за мъже с характер, жадни за свобода и независимост. Сред нежните лавандулови цветчета се долавя кимион. Сърцето е забулено в мистерия. Тъмни тютюневи акорди се съчетават с пикантен пипер. На заден план се усеща ориенталската ванилия. Ароматът укротява експлозивната природа на мъжете.

Парфюмна вода Amouage Interlude е знаков представител на ориенталските мъжки парфюми, украсен с  подправки и природни дарове. Магическата течност покорява със сандалово дърво, кожа, пачули, тамян, кехлибар и лабданова смола. В основата рецепторите взривяват акценти на бергамот, риган и черен пипер. Уханието е съкровище, събрано от Средния и Далечния Изток.

Парфюмна вода Armaf Club De Nuit Intense Man завладява с къпина, цитрусов лимон и деликатна ябълка. Леха със засадени рози наднича към прелестен жасмин, а нежна бреза майчински обгръща двата храста, за да ги пази от бури. За основа на един от най-хубавите мъжки парфюми специалистите на бранда са използвали дъхава ванилия, божествен мускус, елегантен пачули и сива амбра. Аромат – капан за жени.

Парфюмните аромати са разделени на: цитрусови, флорални, ориенталски, дървесни, кожени, фужерни и шипрови. За справка едни от най-търсените дамски парфюми не са както се очаква – флоралните, а ориенталските. Хубавият парфюм е като хубавата книга. Трябва да прочетеш много, за да стигнеш до истинския бестселър и го поканиш да остане завинаги в библиотеката на чувствата.

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Несъдържателто и много повърхностно. Статистиката е изградена от масово купуваните парфюми, без да се вземат предвид нишовите произведения на изкуството като xerjoff, nishane, lorenzo pazzaglia и т.н.т.

  2. Говорим за парфюми,а рекламираме парфюмна вода. Освен това не говорим за марки доказали се на пазара,защо? Защо не се казва че истин
    ски парфюм,е на цена от няколко хиляди? Всичко останало е тоалетна вода и реплики.

  3. Нищо подобно.Жените масово харесват доказалите се на пазара оригинални марки мъжки парфюми. И нито дума за парфюмите с дълготраен аромат? Направо се скрийте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.