Fly The Earth: безкомпромисно качество за всеки екстремен момент

Вижте линията за спорт на Весо Овчаров

0
 

Сподели

Shares

За всеки спорт и всяка активност на открито от най-голяма важност е екипировката. В различни и често променящи се атмосферни условия, човек може да остане не добре защитен и да бъде в риск от сериозна опасност за здравето и живота.

С напредването на технологиите, и материите стават все по-надеждни. Изпитанията подбират най-добрите от тях. Когато става дума обаче за екстремни спортове и действия с висока трудност, екипировката трябва да бъде най-доброто от най-доброто (затова и чeсто е неприлично скъпа).

Не е случаен фактът, че фирмите наемат най-добрите сред атлетите, за да тестват и оценяват продуктите им и разчитат на техните съвети. Често елитните спортисти, натрупали достатъчно опит, поемат към това предизвикателство – сами да проектират и произвеждат екипировка. А стремежът им е да осигурят на практикуващите даден спорт това да се случва в комфортна и сигурна среда.

Fly The Earth
Fly The Earth

По този път пое наскоро и световният рекордьор по акробатичен парапланеризъм Весо Овчаров. Той създаде Fly The Earth – компания, чийто екип е изцяло посветен на спорта и неговото развитие. Колектив от спортисти от цял свят тестват продуктите до техния лимит, гарантирайки, че всеки малък детайл е абсолютно сигурен и безопасен.

В тима на Fly The Earth са привлечени известни имена от въздушните спортове, като легендата Раул Родригес, първият световен шампион по акро парапланеризъм, изобретател на фигурата Infinity Tumbling; Феликс Родригес – пионер в акро парапланеризма, шампион на Световната купа по акро; Хорацио Лоренс – акро пилот, световен рекордьор – 10 пъти шампион по акро; Бичо Карера – настоящ световен шампион по акро парапланеризъм и други.

На помощ на Весо в това начинание се включа и Вальо от Omsight, който помага много с неговия опит, с кройки, материали и производство.

Дрехите с марка Fly The Earth са проектирани така, че да ви осигурят гъвкавост, като са приложими за различни активности. Представяме ви част от колекцията на Fly The Earth, на която може да се доверите:

Вълнен пуловер с качулка / Wool Hoody

Вълнен пуловер с качулка / Wool Hoody - Весо Овчаров
Вълнен пуловер с качулка / Wool Hoody (Fly The Earth)

С това вълнено худи ще се почувствате топло и уютно. Подходящо е не само за парапланеризъм, но и по време на пешеходен туризъм, катерене, планинско колоездене, каране на ски на открито, из града. Когато слънцето залезе и студът пълзи наоколо, няма нищо по-добро от вълнена дреха, която наистина да ви стопли.

Този вълнен пуловер с качулка съчетава дебела вълнена материя отвън, с по-мека, тънка памучна материя от вътрешната страна на ръкавите, качулката и предния джоб за по-приятно и меко усещане. Включва също скрити джобове и удължен дизайн. Регулируемата качулка с висока яка предпазва врата ви, където и да сте.

Суичър от кашмир / Cashmere Wool Jacket

Cashmere Wool Jacket
Cashmere Wool Jacket (Fly The Earth)

Независимо дали се подготвяте да излетите или просто сте заети с някаква друга активност, не бихте искали да носите няколко като дрехи. Суичърът от кашмирена вълна е идеален за парапланеризъм, колоездене и всякакви дейности на открито през цялата година. Изработен от кашмирена вълна, той е антибактериален, дишащ и отвежда влагата от кожата. Дизайнът включва два предни джоба и джоб с цип. Бързосъхнещата материя отделя топлина, когато ви е топло, и изолира, когато ви е студено. Джобовете за ръцете ще затоплят студените ви пръсти.

Блуза от мерино с качулка / Merino Hoody

 

Merino Hoody (Fly The Earth)
Merino Hoody (Fly The Earth)

Тази блуза, изработена от мерино вълна е идеална като базов слой при поход, зимни спортове, летене, катерене, колоездене и всякакви дейности на открито през цялата година. Изработена почти изцяло от мериносова вълна (95%), тя е антибактериална, дишаща и отвежда влагата от кожата. Материята е тънка, разтеглива и лека, и осигурява свобода на движенията. Налична е в два цвята: черно и тъмно зелено. Състав: 95% мериносова вълна, 5% ликра.

Панталон Ripstop Cordura

Проектирани за целодневна дейност, Ripstop Cordura Pants са изработени от издръжливи и леки еластични найлонови тъкани, които ще издържат всички изпитания по тесните трънливи кози пътеки.

Ripstop Cordura Pants (Fly The Earth)

Ripstop Cordura Pants (Fly The Earth)Издръжливата найлонова материя Cordura прави панталона подходящ за кално време. Материалът е бързосъхнещ, водоотблъскващ и комбиниран със специални вложки, които ви гарантират, че ще останете сухи дори и в най-мрачните дни. Специална велкро система за регулиране на талията държи панталоните ви на място при всяка ситуация. Това ги прави перфектни за всеки маниак на тема приключения на открито.

Водоустойчиво яке от SympaTex

 

Водоустойчиво яке от SympaTex (Fly The Earth)
Водоустойчиво яке от SympaTex (Fly The Earth)

Няма нищо по-неприятно от мокрите и студени дрехи. Ако искате да се чувствате комфортно, независимо от капризите на времето, това яке от SympaTex е решението: дишащо, ветро и водоустойчиво.
Специалната SympaTex  мембрана абсорбира водните пари и ги отвежда през облеклото навън. Това поддържа тялото топло и сухо, дори в екстремни ситуации.
Най-хубавото от всичко е, че колкото по-висока е физическата активност, толкова по-ефективно работи мембраната Sympatex. Също така функционалният текстил с мембрана Sympatex осигурява ефективна защита от ниски температури и дъжд. Накратко казано това е идеалното яке за летене.

Ултра леко Ripstop яке 

Това тънко и леко като перце яке е изключително удобно за опаковане – може да го съберете в дланта си, прибирайки го в собствения му джоб. Добрата водоустойчивост и силната защита от вятър го правят идеално за носене при буря.

Ripstop Ultralight Jacket
Ripstop Ultralight Jacket (Fly The Earth)

Полиестерната материя (100% ripstop) дава отлична защита от външни фактори. Освен това тя е устойчива на разкъсване.

Снабдено е с голяма качулка, която може да сложите върху каската си. В допълнение светлоотразяващата лента 3M Scotchlite ви прави видими, дори при слаба светлина.

Ултра лек Ripstop панталон 

Този свръхлек панталон може да се събере в дланта ви! Подобно на свръхлекото яке, можете лесно да опаковате панталоните. Обличането им също става много бързо и лесно, благодарение на ципа по цялата им дължина.

Ripstop Ultralight Pants (Fly The Earth)
Ripstop Ultralight Pants (Fly The Earth)

Полиестерната 100% ripstop материя осигурява отлична защита от външни фактори и е устойчива на разкъсване. Покрит с усъвършенстван DWR (устойчив водоотблъскващ) слой, панталонът ви защитава винаги, когато е необходимо. Добрата водоустойчивост и силната защита от вятър, съчетани с лесно поставяне върху дрехи и ботуши, го правят идеален за бурно време. В добавка може да разчитате на светлоотразителната лента 3M Scotchlite, която помага да бъдете забелязани през нощта.

Памучен дълъг панталон

Дългият памучен панталон е изработен от изключително издръжлива, здрава и еластична дънкова материя. Подходящ е както за града, така и за парапланеризъм, а също може да им се доверите, когато катерите любимите си проекти.

Cotton long Pants (Fly The Earth)

Cotton long Pants (Fly The Earth)Към дизайна му са включени пластмасова катарама за колан, големи предни и задни джобове, плюс четири триъгълни джоба. Свободната дъно между краката ви осигурява пълна свобода на движение. А благодарение на системата за захващане на глезена можете лесно да регулирате дължината му. Предлага се в два цвята: син и сив.

Всички продукти може да закупите от магазина на Fly The Earth.

Наред с тези продукти, които можем да наречем по-стандартни, екипът на Fly The Earth създава нещо иновативно и революционно. Вижте: Pants 4 Life: перфектният панталон за сноуборд, ски, въздушни спортове и много други

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.