„По стъпките на Алеко с приятел“: история, отборен дух и кауза

Състезанието ще се проведе на 30 септември 2023 г.

0


Дата на събитието: 30.09.2023

Сподели

Shares

По стъпките на Алеко с приятел„По стъпките на Алеко с приятел“ е единственото по рода си отборно планинско състезание с кауза. То съчетава в себе си историята, отборния дух, социалния елемент и стремежа да подадем ръка, за да направим добро.

Вдъхновени от първото изкачване на Черни връх през 1889 г. от двамата другари Алеко Константинов и Никола Тантилов, събитието се превърна в символ на силата на отборния дух и в най-голямото планинско отборно състезание.

„По стъпките на Алеко с приятел“ приветства малки и големи, семейства, приятели, състезатели и атлети, туристи, хора с увреждания. Участниците могат да се регистрират в една от 4-те категории: семейство, приятели, колеги, съседи – и да изберат да участват в едно от двете трасета – 27 км и 11 км.

По стъпките на Алеко с приятелКаузата

Всяка година в събитието участват хора с увреждания, чиито отбори са едни от най-ентусиазираните и бързи по трасето, а 10% от регистрационната такса е предназначена за оборудване на ерготерапевтична зала в дневен център за деца и младежи с увреждания „Св. Врач“.

Събитието ще се проведе на 30 септември 2023 г.

Дълго трасе –старт в 8:00 часа, село Железница (кв. Царева махала, обръщалото на автобус 69, срещу разклона за с. Плана).
Късо трасе – старт в 10:30 часа, село Владая (Читалище „Светлина“)

Важно за всички участници:

  • отборите са минимум от двама души и максимум 10 човека в отбор;
  • за крайно състезателно време се счита времето на финиширане на последния състезател от отбора. При невъзможност за завършване на един или повече състезатели, то отборът отпада от крайното класиране.
  • въпреки състезателния елемент, събитието е по-скоро със социална насоченост.
  • насърчават се взаимопомощта, екипният дух и феърплей;
  • до участие в състезанието се допускат участници, навършили 18 години в деня на старта.
  • лица под 18 години могат да участват в състезанието само, ако са физически подготвени да издържат съответната избрана дистанция и трасе и са в един отбор с родител или настойник и предоставят декларация, подписана от техен родител/настойник.

Всички правила може да прочетете тук.

Организатори на събитието: Туристическо дружество „Боерица“

Организатори на над 330+ събития на открито, с дейности, сред които:
– доброволчески акции за поддръжката на туристически и велопътеки в западната част на Витоша и Люлин планина;
– детски лагери, развиващи планинарска култура при подрастващите;
– обучения, усъвършенстващи умения за практикуване на различни спортове на открито, като ски, планинско колоездене, катерене и алпинизъм, оцеляване и други;
Дружеството е носител на наградата за най-добро туристическо дружество, без туристическа база, за 2018 г. и е основен инициатор за спасяването и възстановяването на хижа „Боерица“.

Регистрацията за състезанието е отворена до 16 септември 2023 г. Възползвайте се от по-ниски такси до 31 август 2023 г. Може да регистрирате своя отбор Тук!

Всичко най-актуално за събитието може да следите във фейсбук?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.