JiB & PoW 2011Дата на събитието: 28.11.2011
0

Сподели

0Shares
0 0

board.bg, списание Whiteroom и Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) ще ви направят свидетели нa най-големия ски и сноуборд филмов фестивал, провеждан някога на родна почва.

В рамките на “JiB&PoW 2011” ще бъдат прожектирани осем от най-силните ски и сноуборд продукции за годината. Спиращ дъха беккънтри и биг маунтин екшън, най-новите трикове в парка, откачени джибове на креативни места в града. Всичко това заснето и монтирано по уникален начин, за да му се наслаждаваме на голям екран!

Фестивалът стартира на 28-ти ноември и ще продължи до 10 декември. За пръв път в България ще се проведе официална премиера на Absinthe Films – едно от най-култовите снимачни крюта в историята на сноуборда. Те ще представят дванадесетото си по ред заглавие – twe12ve.

Компания на twe12ve правят новият филм на Pirate Movie Production – Bottom Line и Kaleidoscope на Isenseven, като по този начин оформят сноуборд „триото“ на фестивала.

В ски частта също ще видим култови заглавия.

За първи път ще се проведе легална премиера на филм на Poor Boyz Productions у нас, и не кой да е, а филма обявен за най-добър за година от IF3 (Internetional Freeski Festival) – The Grand Bizarre. Редом с него върви и филма, посветен на един от най-добрите скиори – The Ordinary Skier със Seth Morrison. За първи път у нас (легално) ще видим и продукция на Level 1, които завоюваха със своя After Dark наградата за най-добър монтаж от същия фестивал.

Ще видим и новото заглавие на най-добрата компания за ски филми – Mathcstick Porductions и оправданието за големите снегове миналия сезон в САЩ – Attack of la Nina. Накрая, но не по програма, идва още една компания с първа прожекция у нас – Teton Gravity Research, известна с продукцията на Jeremy Jones – Deeper. TGR пристигат за фестивала с филма One for the Road, чиито саундтрак бе обявен за най-добър за годината от IF3. Естествено, освен да се чуе, филмът има и защо да се види.

Програма:

Понеделник, 28.11:

19:00 ч. – Kaleidoscope (сноуборд, Isenseven), кино Люмиер
20:00 ч. – The Grand Bizzare (ски, Poor Boyz Productions) и The Ordinary Skier (ски, 1242 Productions), кино Люмиер

Петък, 2.12:
19:00 ч. – Attack of la Nina (ски, Matchstick Productions), клуб *MIXTAPE 5*

Понеделник, 5.12:
19:00 ч. – Bottom Line (сноуборд, Pirate Movie Production), кино Люмиер
20:00 ч. – One for the Road (90% ски и 10% сноуборд, Teton Gravity Research), кино Люмиер

Събота, 10.12:
19:00 ч. – twe12ve (сноуборд, Absinthe Films), кино Люмиер
20:00 ч. – After Dark(ски, Level 1), кино Люмиер
22:00 ч. – Парти за закриване на фестивала и откриване на зимния сезон – клуб Twins, с участието на Fruit Sessions

Цена на билет: 5 лв

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.