„Лъвско сърце“ отвежда състезателите край тракийски светилища и природни резервати

Най-големият крос триатлон в България ще се проведе в Приморско на 2 септември 2023 г.

0


Дата на събитието: 02.09.2023

Сподели

Shares

Най-предизвикателният крос триатлон в България „Лъвско сърце“ все още записва участници за надпреварата в общо 140 км: плуване, колоездене и бягане. Той ще се проведе в едно от най-красивите кътчета на Странджа.

Ултра крос триатлон "Лъвско сърце"Стартът ще бъде на 02.09.2023 г. на плаж. Перла, Приморско. За осма поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанции. Паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полумаратон за бегачи (21 км).

Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене, се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите – покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Ултра крос триатлон "Лъвско сърце"Всички, които не са готови да се състезават, но искат да станат част от най-епичния триатлон в България, могат да се запишат за доброволци. Всеки участник, независимо доброволец или атлет, получава страхотни подаръци и спомен за цял живот. Дарявайки от времето си, доброволците стават част от кауза, която през годините се е доказала като изключително добър пример за деца и възрастни.

Ако желаете да се запишете за доброволец, може да го направите Тук.

Ултра крос триатлон "Лъвско сърце"Поради дългия състезателен ден организаторите предвиждат награждаването да се проведе в неделя (03.09.2023 г.).

Тази година ще има надпревара и за най-малките. Очакват ги поредица от състезателни игри в часовете преди награждаването.

Всичко за състезанието следете на lionheart.bg и във Facebook страницата на събитието. Състезанието се организира с подкрепата на Община Приморско.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.