Surfline разказа за българската сърф сцена

Една от най-големите платформи: Surfline.com публикува материал с фотографа Борислав Камилов за възможностите за каране на сърф в Черно море

0
 

Сподели

Shares

Българското сърф общество бе силно развълнувано от една публикация, която разказа за родното ни Черноморие като една от екзотичните сърф дестинации. Surfline е една от най-големите сърф платформи в света, а предвид, че Черно море няма много вълни, презентирането му на нея си е приятна изненада, откъдето и да го погледнем.

“Има ли аджеба вълни в Черно море?” – на този въпрос се опитват да отговорят от световната медия, представяйки серия от 3 части, в които се разказва за сърф обществото в Турция, Румъния и България. За нашата страна основен разказвач се оказва фотографът и любител-сърфист Борислав Камилов-Бобо.

Вижте: Бързи сърф съвети и вълнения

Възможностите за сърф на Черно море
Сърфът на Черно море е възможен (снимка: Борислав Камилов)

Никога не съм си мислил, че дори и мечтал, че мои снимки могат да излязат в една от най-големите сърф платформи,… камо ли някой да ми иска интервю. Не се считам за добър сърфист, по никакъв начин, и затова, когато един от старшите редактори на Surfline се свърза с мен и ми каза, че иска да му разкажа за сърфа в България, даже се дърпах и му казах, че ще го свържа с някой друг.

– това споделя Бобо на личния си профил във Фейсбук.

Възраженията на фотографа са безсилни, тъй като редакторът на Surfline е харесал много снимките му и настоява да научи именно неговата гледна точка „като средностатистически представител на сърф сцената в България, а и като фотограф“.

„В крайна сметка осъзнах, че ми е супер приятно да говоря на тази тема и имам горе долу какво да кажа, като човек, хвърлил няколко десетки хиляди лева за гориво от София до морето“, шегува са Бобо.

Статията е от поредица за нестандартни сърф локации и представя страната ни като  приятно място, където макар и да няма огромни вълни, има заформено общество от хора, които са доста отдадени на това. В нея може да се запознаете още със споделеното и от Илияна Стоилова от „Akasha Surf School“. В материала са поместени и снимки от фотографите Йоан Колев, Тихомир Рачев и Полина Илиева.

Борислав Камилов сърфира в Черно море
Борислав Камилов сърфира в Черно море (снимка: Йоан Колев)

Статията на Surfline може да прочетете Тук!

Борислав Камилов е герой в нашия Албум-книга „Български приключенски фотографи“, в който може да се запознаете с работата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.