Тодор Спасов в квалификациите на Red Bull Cliff Diving 2012

0
 

Сподели

Shares

За участие в квалификациите на световните серии Red Bull Cliff Diving бе поканен българският скачач Тодор Спасов. Те ще се проведат в периода 29 януари-6 февруари 2012 г. в Сидни (Австралия).

 

През 2011 г. Тодор стана първият българин, участвал в старт от шампионата Red Bull Cliff Diving. Той е бил забелязан от организаторите и получи уайлдкард за кръга от сериите в Атина (Гърция) в края на май.

Сезонът на тазгодишното издание на сериите Red Bull Cliff Diving приключи на 4 септември с последния кръг в Ялта (Украйна). Впоследствие организаторите обсъждаха кои скачачи да получат шанс за участие в квалификациите за 2012 г. в Австралия. Тодор Спасов се сдоби с официална покана в резултат на успешното си представяне в състезанието в Гърция и сподели:

– Очаквах решението на организаторите на сериите Red Bull Cliff Diving с огромно нетърпение. Не мога да ви опиша радостта си, когато получих официалното писмо с новината, че съм поканен за участие в квалификациите за 2012 г. в Австралия. Сега основната ми задача ще бъде да се подготвя сериозно за това изпитание. Ще тренирам във Франция заедно със скачачите в тазгодишните серии Хасан Мути и Сирил Оумеджкан. Освен това планирам да пристигна в Австралия около 10 дни преди квалификациите и да се подготвям на местна почва.

В квалификациите в Австралия (29 януари-6 февруари 2012 г.) участие ще вземат общо 15 скачачи. Групата се формира от петимата, които участваха в сериите през 2011 г., но заеха последните места в класирането. Същевременно, организаторите са поканили 10 нови за сериите скачачи. Само четирима от тези 15 състезатели ще се класират за участие в сериите през 2012 г.

Световни серии Red Bull Cliff Diving 2011 – нови участници, уникални места за провеждане на състезанията и изключителни скокове във вода от 27 м височина. Освен това за третото си поредно издание световните серии Red Bull Cliff Diving се появяват с няколко нововъведения.

Състезанията са седем и са предвидени в периода март-септември 2011 г. За целта са подбрани невероятни, природно красиви места или такива, дело на човешката мисъл. Участват най-известните майстори на висок скок в света. За полет, продължаващ едва 3 секунди, те трябва да покажат на какво са способни. Всички детайли от скока са тренирани в продължение на месеци.

Състезанията от сериите Red Bull Cliff Diving се наблюдават от петима международни съдии. Точки се получават в зависимост от степента на трудност и перфекционизма при изпълнение на съответния скок.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.