Серията Abisko на Fjällräven – тазгодишният спътник за летните преходи

Шведската марка се чувства в свои води и когато става дума за екипировка за топлите дни

0
 

Сподели

Shares
Серията Abisko на Fjällräven
снимка: Fjällräven

Какво е лятото, ако не времето, в което да дадем полет на мечтите си и да освободим душата си в ефирното безбрежие на ваканцията. По вълните на морето, окъпани в бриз и  меки слънчеви лъчи или далеч и нависоко по прохладните върхове на планините, приключенията се случват и ни зареждат с енергията на безметежното чисто щастие. 

За Fjällräven лятото е сезонът, в който марката се подготвя, заедно с любителите на природата, за тестването на нови модели екипировка, предназначени за слънчеви пейзажи и по-топъл климат. Продуктите на марката са изработени с цел природата да стане по-достъпна за всички.

Зад всеки чифт панталони, яке или раница, лежат години на упорит труд, устойчив избор и тесен диалог с международните Fjällräven приятели, които тестват най-новите дизайни.

И въпреки факта, че родната студена скандинавска страна на марката не предполага тя да има особено голям опит в разработката на екипировка за летните горещини, именно благодарение на своята философия и глобалната общност на природните ентусиасти, Fjällräven продължава да развива успешно своя асортимент от екипировка за топлите сезони.

FjällrävenИновации и нови попълнения при серията Abisko

Серията Abisko води началото си още от 2014 г. и до ден днешен дизайнерският екип на Fjällräven не спира да прави подобрения и нововъведения с цел повишаване комфорта и функционалността на екипировката за топъл климат.

От компанията разглеждат всеки модел екипировка за топло време от различни гледни точки. Например как са структурирани тъканите – дали прилягат плътно върху кожата или пък създават охлаждащ или затоплящ ефект.

Напасването също е важен елемент от осигуряването на комфорт в топъл климат. Ако сте на слънце, възниква въпросът как да защитите кожата си, без да прегреете? Адаптирането на дрехата спрямо метеорологичните условия е от ключово значение. Fjällräven е добавила цип за допълнителен приток на въздух на някои от своите модели екипировка за топло време, както и скрити яки, които могат да са от полза при внезапно влошаване на времето.

Целият процес е пъзел от разнообразни фактори, през които Fjällräven навигира умело.

За сезон пролет-лято 2023 най-новите попълнения към семейството Abisko идват с фокус върху проветривостта и подвижността в горещи температури.

Якето Abisko Hike е с дискретна висока яка и регулируема качулка, в случай, че времето се промени. Също така то лесно се побира в джоба. Изработено е от добре проветривата материя G-1000 Air Stretch, направена от органичен памук и рециклиран полиестер – чудесен вариант за облекло, което да е ефирно и в същото време да не ограничава движенията. Както и при останалите разновидности на материята G-1000, тя е направена, за да е с вас ден след ден и преход след преход. Въпреки топлите температури, якето е задължителен елемент от екипировката, когато сте в планината, защото времето невинаги  съвпада с нашите очаквания.

Вижте: От работата в града до преходите в планината с раниците на Fjällräven

FjällrävenМиналата година от Fjällräven представиха своите Abisko Trekking Tights Pro, които бяха създадени от и за жени, с мисъл брандът да стимулира повече жени да изпитат магията на природата. Този сезон Fjällräven доразвива своята серия клинове с два нови модела. Abisko Trekking Tights HD са изключително издръжливи, изработени от двойно плетена разтеглива тъкан от рециклиран полиестер, с водоустойчиви зони на седалището и коленете.

Късият клин Abisko идва в biker shorts дължина за още повече свобода в топлото време, независимо дали е носен самостоятелно или под друг слой дрехи, за да се избегне триене на краката. Той има същите влагоотвеждащи свойства, практични дълбоки джобове и висок колан като стандартните клинове.

Вижте: Българките водят активен начин на живот, сочи проучване на Fjällräven

FjällrävenЧерпейки вдъхновение от своето наследство, колекцията на Fjällräven за сезон пролет – лято 2023 г. продължава да върви по същия път, още от основаването си през 1960 година, осигурявайки възможността на опитни планинари и любители туристи да се чувстват в природата като у дома си, независимо от климата и условията.

Моделите екипировка на Fjällräven за топлите дни могат да бъдат открити в магазина на марката в The Mall, етаж 0, на www.fjallraven-shop.bg, в Sport Depot Mega Store и на www.sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.