Българин бяга бос 42 км в Бейрут

1
 

Сподели

Shares

Кой е Красимир Георгиев

За българина Красимир Георгиев бягането не е просто спорт, а кауза и терапия. Преди повече от десет години то му помага да възстанови здравето си. Точно това амбицира Краси да мотивира повече хора за този спорт.

Участието на Красимир Георгиев в различни маратони по света отдавна не е обикновена демонстрация на конкурентноспособност, спортен хъс и добра физическа форма. То е продиктуване по-скоро от желанието му да изучи границите на човешките възможности и да докаже на себе си и на другите, че спортуването е най-прекият път към трансформацията на човека в по-добра посока .

Краси е участвал в повече от 25 бягания на дълги разстояния през последните пет години – в Лондон, Прага, Единбург, Брайтън, Мароко и др. Един от персоналните му рекорди е 130 м/21.50 ч. в бягане в пресечен терен в маратона Death Marsh в Шотландия.

На 27.11 Краси има намерение да участва на световноизвестния маратон в Бейрут, като избяга стандартното маратонско разстояние от 42,2 км бос. Това не е прецедент, но за първи път ще го направи българин.

Краси е убеден в терапевтичното и лечебно въздействие на „босото” бягане, защото преди година самият той успява да излекува тендонит на ахилесовото сухожилие с тренировки на босо. Неговата теория е, че бягането без маратонки е идеална профилактика на ставни проблеми. Маратонът в Бейрут ще е първият маратон, на който Краси ще участва бос с основната цел да привлече повече съмишленици и привърженици на този уникален начин на тичане.

Маратонът в Бейрут се организира сравнително отскоро. Учреден е от бившата спортистка Мей Ел Калил с цел да доведе световния спорт в Ливан. Мей Ел Калил преживява почти фатален инцидент, докато тича. През 2003 г. от леглото си в болницата създава асоциацията, която организира първия маратон в Бейрут. Днес този маратон е световноизвестен.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Поздравления за успехите и хъса. Продължавай все така! :)

    Когато прочетох статията намерих малка надежда. Преди известно време направих възпаление на коляното, именно от много тичане с неподходящи (равни) маратонки… чудех се дали твоят стил на тичане е подходяща терапия. Благодаря предварително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.