Деца със специални потребности стават сърфисти, благодарение на инициативата „YES, СърФ!“

В рамките на инициативата “YES, СърФ!”

0
 

Сподели

Shares

Сърф училище Акаша организира безплатни събития и уроци по адаптиран сърф за деца със специални потребности в рамките на инициативата „YES, СърФ!“

Инициативата "YES, СърФ!"

Инициативата „YES, СърФ!“Това лято, за осма поредна година, сърф училище Акаша продължава да популяризира адаптираните водни активности за деца и младежи със специални нужди в България. Като част от инициативата “YES, СърФ!”, училището ще проведе поредица от безплатни събития и уроци по адаптиран сърф, предназначени конкретно за всички млади настоящи и бъдещи любители на водните спортове със специални образователни потребности.

Инициативата "YES, СърФ!"
Инициативата „YES, СърФ!“

На 23 юли, 20 август и 9 септември, сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, познати от предизвикателството Wind2Win и инициативата за почистване на черноморските плажове “Чистата Коледа”, канят всички млади ентусиасти със специални потребности да се докоснат до света на водните спортове и да се възползват от благотворното влияние върху здравето и психиката напълно безплатно.

Благотворителните уроци за поредна година ще се проведат на плаж Аспарухово, гр. Варна, като условие е желаещите да се включат да се запишат предварително онлайн до 22 юли.

Форматът на събитието e подходящ за деца и младежи със специални нужди на възраст от 5 до 17 години. Събитието предоставя на участниците, техните семейства и възпитатели, възможността да се докоснат до морските водни спортове – сърф, уиндсърф SUP и каяк, адаптирани за възможностите на всеки.

Инициативата "YES, СърФ!"
Инициативата „YES, СърФ!“

Защо адаптиран сърф?
Спортовете и заниманията в морето имат благоприятно оздравително влияние върху децата. Сърфирането помага за повишаване на самочувствието, намаляване на напрежението, повишаване на двигателната дейност и баланса, както и подобрява умението за комуникация и себеизразяване. За безопасността и доброто прекарване на всички във водата ще се грижат опитните инструктори от сърф училище Акаша.

Освен предстоящите традиционни специални събития и уроци, организаторите на “YES, СърФ!” планират и още една прекрасна инициатива, която цели да надгради досегашните активности и да направи уроците по адаптирани водни спортове още по-достъпни за децата със специални нужди у нас – създаването на първия по рода си в България комикс ABILITYZUM “AZ”, чийто сюжет представя невероятния потенциал, който всяко дете с увреждания притежава, чрез симпатичните герои. Мисията на комикса е да послужи като инструмент, чрез който да се осигури по-нататъшно финансиране на на активностите в инициативата“YES, СърФ!”

комикс ABILITYZUM “AZ”
Комикс ABILITYZUM “AZ”

Присъединете се към официалното Фейсбук събитие
Следете инициативата YES, СърФ и безплатните събития тук!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.