„Хижа на годината“ организира специална конференция за всички хижари

На 20 юли 2023 г. в конферентната зала на ЦПШ "Мальовица" (хотел "Алпинист")

0


Дата на събитието: 20.07.2023

Сподели

Shares

Конференцията на кампанията „Хижа на годината“ е насочена в помощ на всички стопани на хижи и заслони. Нейна основна тема е „Възможности за финансиране и стъпки за подобрение на условията в българските хижи и заслони“.

Постарахме се да подготвим полезна информация за всички потенциални възможности за финансиране на хижи и заслони, през различни министерства, европейски фондове, механизми, план за възстановяване и развитие и други.
Допълнително ще представим подробно и финансиращата програма за 20 000 лв. към кампанията Хижа на годината, осигурена от генералния партньор – SiteGround.

Освен това, заедно с другите партньори на кампанията, ще представим и специално разработени програми за преференциално обслужване и цени, които да помогнат за повишаването на качеството в българските хижи и заслони:
– За почистване и поддръжка с Kärcher
– За подобрение на качеството на легловата база с Matrax
– За генериране и съхранение на слънчева енергия, за сигурност на захранването с Photomate

Конференция на Хижа на годината, 20 юли 2023Пълната програма на конференцията включва:

  • Цялостен анализ на различни публични и частни механизми за финансиране, подходящи за хижи и заслони.
  • Представяне на финансираща програма за реновация на хижи и заслони на стойност 20 000 лева от генералния партньор на кампанията SiteGround.
  • Специална програма, с преференции, за подобрение на легловата база със
    съдействието на Matrax.
  • Специална програма за хижи и заслони от световния лидер в почистването и поддържането Kärcher – представяне на разнообразни уреди и техники и преференциалните условия в програмата.
  • По-отговорни и гостприемни хижи и заслони. Представяне на адаптирана версия на сертификационната мярка „Зелена къща“ на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).
  • Фотоволтаични системи и начини за съхранение на енергия за хижи и за салони от Photomate.
  • Кооперативност на общността – практики за стимулиране на активни действия: събития с кауза, доброволчески кампании и др.
  • Дискусия с новото ръководство на БТС на тема Нормативни изисквания за функционирането на хижи и заслони.
  • По време на и след конференцията участниците ще могат да се запознаят с модела XV на Subaru, които подкрепят кампанията.

Конференция на Хижа на годината, 20 юли 2023Още от акцентите в програмата:

Конференцията ще се проведе на 20 юли 2023 г. в конферентната зала на ЦПШ „Мальовица“ (хотел „Алпинист“). Събитието е с предварително записване и е безплатно за всички стопани на хижи и заслони, както и членове на туристически дружества и всички организации, свързани с туризма.

След конференцията:

В деня след конференцията (21.07 – петък), на същата локация, ще се проведе първото събиране на носителите на златна значка (хората, преминали 100-те национални туристически обекта), а на 22.07.2023 г. от 10:00 – 15:00 ч. БТС организира безплатен преход с предварително записване, от ЦПШ Мальовица до Йончево езеро.

За повече информация може да се обърнете към вашето туристическо дружество, БТС или да ни пишете в социалните канали на 360mag.

Информационен бюлетин за конференцията вижте тук

Повечер за кампанията мжете да видите на официалната страница huts.360mag.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.