Персина на велосипед: 55 км офроуд по Дунава

Поддържащото събитие на Дунав ултра ще се проведе на 1 юли 2023 г.

0
 

Сподели

Shares
Персина на велосипед 2023
снимка: Дунав ултра

Уникален офроуд с колела по поречието на Дунав „Персина на велосипед“ очаква любителите на колоезденето. Събитието ще даде началото на поредицата инициативи по повод 10-годишнината от създаването на туристически веломаршрут N1 в страната Дунав Ултра.

Домакини са общини Белене и Никопол, а събитието включва колоездачна обиколка по изключително живописен и исторически маршрут: Белене – Никопол – Белене.

Първо по рода си събитие по поречието на река Дунав ще се проведе на 1 юли 2023 година и има амбициите да се превърне в традиционен фестивал за мултиадвенчър спортно-развлекателни активности.

Вижте: Борис Бегъмов за Дунав Ултра

„Персина на велосипед“ е 55 км офроуд колоездачна обиколка и е разделено в две категории: състезание (ще има времеизмерване и класиране) и хоби. Във втората категория участниците ще се забавляват да изминат трасето с помощта на Мобилно приложение, следвайки предварително маркирани Контролни точки.

Персина на велосипед 2023
снимка: Дунав ултра

В деня на събитието, непосредствено до река Дунав, ще бъде изградена специална зона, предлагаща увеселения за участващите и гостите на региона: разходка-сафари с рибарски лодки около о-в Персин, посещение на „Българските Малдиви“ – около гр. Никопол, приключение с каяци и наблюдение на птици. Събитието ще предложи множество забавления, музика, томболи и DJ парти

Вижте: Незрящ колоездач измина 700-километровия маршрут Дунав ултра

Събитието Персина на велосипед е част от поредицата събития по повод 10-годишнината на маршрута Дунав Ултра. То се осъществява с финансова подкрепа на Община Белене, Община Никопол и Фондация Америка за България.

Персина на велосипед 2023
снимка: Дунав ултра

Традиционният преход – масово изминаване на маршрута Дунав Ултра тази година ще стартира на 5 септември от Видин и в рамките на от 2 до 7 дни колоездачите ще преминат през над 700 км по живописни отсечки около Дунав до Дуранкулак.

Подробности може да научите от:
https://dunavultra.com
https://dunavultra.com/dunav-ultra-10-years-after-2023-bg/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.