Магазини „Стената“ подкрепят опазването на застрашени животински видове в Сакар планина

“100 декара за “Земя под ЗаКрила”: От 20 март 2023 г. магазини "Стената" даряват за кампанията 1% от продажбите на 5 свои водещи аутдор марки-партньори

0
 

Сподели

Shares

Инициативата “Земя под заКрила”Магазини “Стената” застават като активен застъпник на кампанията на Българско дружество за защита на птиците – инициативата “Земя под заКрила”. Верни на мисията си да насърчават нова култура на потребление, основана на информирания избор, опазването на природните ресурси и качеството, считано от 20 март 2023 г., те даряват за кампанията 1% от продажбите на 5 свои водещи аутдор марки-партньори. Boreal, Buff, Deuter, Julbo, Ortovox са световнопризнати брандове, които имат и собствени програми за социална отговорност, но заедно с тях вече ще се борят и за възстановяване на екосистемите, не само на планетата като цяло, а и при нас в България.

“Земя под заКрила” е инициатива, насочена към закупуване на земя в Сакар планина, с което реално да бъдат увеличени “владенията” на няколко застрашени вида – царския орел, ловния сокол и европейския лалугер.

Техните естествени местообитания са превзети или унищожени, с превръщането им в обработваеми земи от човека, а в последно време са застрашени и от проекти за ВЕИ. Вследствие разрушаването на някога многобройните лалугерови колонии, грабливите птици нямат достатъчно храна в териториите, които обитават от векове.

„Нашата цел е през 2023 г. да набавим за кампанията 10-12 000 лв., достатъчни за закупуване на 10-12 декара, като част от общата набелязана от БДЗП площ, която е 100 декара. Вярваме, че с помощта на нашите клиенти и партньори, целта може да бъде многократно надвишена. Резултатите от усилията ни в тази посока ще обявим официално на 18-ите “Дни на предизвикателствата”, които ще се проведат между 5 и 7 декември 2023 г. в кино “Люмиер”. – заявяват от „Стената“.

Инициативата “Земя под заКрила”„Приоритет при търсенето на подходящи имоти ще бъдат по-малки парцели с по-висока природна стойност, между тях оградени или обработвани имоти, които да бъдат възстановени като тревни местообитания. Това, че земята ще бъде използвана за строго природозащитни цели, е изрично гарантирано със запис в нотариалните актове”, обяснява Волен Аркумарев от БДЗП.

“Нашият стремеж винаги е бил към устойчиво отношение към ресурсите и отговорен бизнес, така че с на пръв поглед малки, но значими в дългосрочен план стъпки, да допринесем за една по-благоприятна среда за живеене в хармония с природата.“ –  споделя Любомир Попйорданов, основател на магазини “Стената”.

Всички, които искат да се включат като директни дарители на кампанията “Земя под закрила”, могат да направят превод по сметката на БДЗП:
IBAN: BG55 RZBB 9155 1060 1073 29
BIC: RZBB BGSF
Банка: KBC Банк България ЕАД
Титуляр: Българско дружество за защита на птиците
основание : ЗЕМЯ ПОД ЗАКРИЛА

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.