От 30 юни до 2 юли Бургас ще е един от градовете домакини на Шампионската лига по ветроходство

На броени метри от кея гражданите и гостите на града ще могат да се насладят на емоцията и тръпката на състезателното ветроходство

0


Дата на събитието: 30.06.2023

Сподели

Shares

 

BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas'2023
BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas’2023

От 30 юни до 2 юли Бургас се присъединява към семейството на
градовете домакини на Шампионската лига по ветроходство!

Организатор на престижната надпревара в България е BORA Sailing, в партньорство и любезното домакинство на Яхт-клуб „Порт Бургас“. В акваторията на Пристанище Бургас, на броени метри от кея, гражданите и гостите на града ще могат да се насладят на емоцията и тръпката на състезателното ветроходство.
Шампионската лига по ветроходсто се завръща в Бургас! След едногодишна пауза, домакин на BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas’2023 ще бъде Яхт-клуб „Порт Бургас“ и надпреварата ще бъде излъчвана отново на живо в ефир благодарение на телевизия b1b.tv!
Това е третият за сезона квалификационен кръг, в който най-добрите български ветроходци се състезават, за да спечелят правото да представят България на международните финали на SAILING Champions League през 2024.

„Превръщането на Бургас в нервен център за ветроходния спорт е наша мисия, която постепенно успешно изпълняваме! След проведените европейски първенства в класовете „420“, „470“ и „Оптимист“, за които получихме изключителни суперлативи, следва поредната иновативна спортна атракция!“ – споделя Евгени Мавродиев, председател на Яхт клуб „Порт-Бургас“.

BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas'2023
BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas’2023

По време на дебютното издание на BORA Sailing Championship Bourgas победители станаха отбора на Wildcard (Яхт Kлуб Kап. Г. Георгиев Порт Варна) в състав Радослав Гаврaилов (шкипер), Полина Грудева и Радослав Раев. Wildcard бяха голямата изненада на регатата, след като се присъединиха към надпреварата в последния момент по покана на организаторите и спечелиха титлата! Рокадите в битката за първото място бяха най-вече сред отборите на СКВ Ултрамарин, Parkmart Sailing
Team, СК Синева и Wildcard. Те формираха и финалната четворка – с най-много точки във финалните флайтове влезе отборът на Синева, но силната конкуренция и двете победи във финалите направи възможно Wildcard да си извоюва първото място.

Осем отбора ще влязат в надпреварата BORA Sailing Championship Parkmart Bourgas’2023. През първия кръг, провел се на язовир Искър през април, първенци станаха отборите на Siroko Wind Club (Централен Софийски Яхт Клуб), СКВ Ултрамарин, последвани от LZ Yachting 1991 и Downwind (Яхт клуб „Порт-Бургас“). Във втория кръг, провел се във Варна в началото на юни, трофея грабнаха Parkmart Sailing Team, последвани от Downwind и Chocolate Racing Team. В третия кръг участие ще вземат отборите на LZ Yachting 1991, Parkmart, RegaTTac, СКВ Ултрамарин, Siroko Wind Club, Chocolate Racing Team и Downwind.

Предстои и финалното събитие за годината BORA Sailing Championship Parkmart 2023 – Sofia Autumn, което ще се проведе на язовир Искър от 13-ми до 15-ти октомври.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.