Родопи филм фест (RIFE) ще се проведе в Смолян от 6 до 9 юли

В него ще бъдат представени над 50 заглавия от България и света, а входът е свободен

0


Дата на събитието: 06.07.2023

Сподели

Shares
Международен документален Родопи филм фест, 2023
Трети международен документален Родопи филм фест

Третото издание на Международен документален Родопи филм фест (RIFE) ще се състои от 6 – 9 юли 2023 г. на територията на чудесния град Смолян. В него ще бъдат представени над 50 заглавия от България и света, а входът е свободен.

Тази година фестивалът ще протече под мотото „На лов за боклук!“. Изданието ще предложи по-задълбочено разбиране по темата, чрез заглавия, представящи факти, които липсват в новинарския поток и социалните медии.

Основен фокус ще бъде зелената инициатива на фестивала, която освен филмови заглавия по темата, ще предложи и активности за почистване на отпадъци в района на новия център на Община Смолян.

„На лов за боклук“ на режисьорa Филип Фенвик e заглавието от конкурсната късометражна програма, което се превърна в мото на предстоящото издание на третия Международен документален Родопи Филм Фест (RIFE).

Българското заглавия от програмата са: „Нямаш място в нашия град“ на Николай Стефанов – филм спечелил множество международни и национални награди. Друг от важните документални филми за тази година е „Една провинциална болница“ на Илиян Метев, Иван Чертов и Златина Тенева.

Голяма част от заглавията ще бъдат представени лично от техните автори. Оценяването на филмите пък ще става от международно жури, съставено от документалисти и кинематографисти.

Локациите, на които ще бъдаj излъчвани филмите, са кино „Арена“ Смолян и под откритото небе на амфитеатъра пред Регионална библиотека „Николай Вранчев“.

Подробна иkформация за фестивала може да се следи на сайта https://rife.bg/bg/ и на профила в социалните мрежи: https://www.facebook.com/rhodopefilmfest.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.