Весо Овчаров прелетя над Спантик (7027 м)

По план върви аклиматизацията на световния рекордьор по акробатичен парапланеризъм Весо Овчаров в Каракорум

0
 

Сподели

Shares
Весо Овчаров прелетя над Спантик (7027 м)
Весо Овчаров прелетя над Спантик (7027 м) (екранни снимки, Весо Овчаров)

Аклиматизацията на световния рекордьор по акробатичен парапланеризъм Весо Овчаров в Каракорум продължава по план. Както вече ви разказахме той е там, заедно с Антоан Жирар, световния рекордьор за издигане на най-голяма височина, прелетял с парапланер до 8407 м н.в. Този път двамата се целят в подобряване на рекорда.

Преди броени дни Весо сподели в профилите си в социалните мрежи видео от прелитането над връх Спантик (Златен връх), част от планинската подгрупа Спантик-Сосбун на Каракорум.

Отправната точка е била долината Хунза. Самият връх  Спантик се извисява на височина 7027 м. Както се вижда от кадрите върхът разкрива прелестни гледки, в съчетание със страховити отвеси.

Полетът на Весо е бил с дължина над 100 км. След 40 км, в които приземяването не е било желателно, кацането е осъществено успешно в долината Шигар.

До момента, поради атмосферните условия, Весо и Антоан са имали само два дни с „висока база“ над 7000 м, които ще са им от голяма помощ за опита за рекорд. Тяхната експедиция продължава, като тепърва им предстои най-интересното – ледникът Балторо, най-големият в света.

Вижте: Весо Овчаров и Антоан Жирар в опит за световен рекорд над Каракорум

Вижте кадри от полета над Спантик във видеото:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.