Светлинното шоу през Ключалката на плажа Пфайфър

Калифорнийският плаж Пфайфър е от труднодостъпните, но достигането му си струва усилията

0
 

Сподели

Shares

Плажът Пфайфър е от труднодостъпните, но достигането до него си струва усилията. Намира се близо до селището Биг Сур в централната част на крайбрежието на Калифорния. Ако ви се отдаде възможност да го посетите, не се колебайте. Ще се насладите на прекрасни гледки и ще можете да направите невероятни снимки.

Плажът Пфайфър
Плажът Пфайфър (снимка: travelcaffeine.com)

Освен, че наоколо е много красиво, там има една скала, която в определени дни от годината се превръща в природен феномен. Няколко седмици всяка зима лъчите на залеза се провират през скалната арка Ключалката (Keyhole Arch) на плажа Пфайфър, образувайки невероятно „светлинно шоу“.

Вижте: Окото: Мистериозният кръгъл остров в Аржентина

Отличителна черта на мястото е лилавият пясък. Този необичаен цвят се дължи на наличието на манганов гранат в скалите на хълмовете. Брегът изглежда фантастично след дъжд и по залез слънце.

Плажът Пфайфър
Плажът Пфайфър и Ключалката (снимка: Joel Protasio, Unsplash)

Плажът Пфайфър е подходящ за плуване, но обикновено хората го посещават, за да се разхождат, да наблюдават красивите гледки и да изследват живописните скали. За последното, разбира се, ще ви е нужно подходящо оборудване.

Вижте: Планината Тианзи в Китай или планетата на Пандора

Любопитно е, че плажът е с работно време и може да го посетите само в часовете от  9.00 до 20.00. Там няма и места за нощувка. Но има Wi-Fi и можете да се обадите да ви вземат или поне да си постнете селфито.

Keyhole Arch на плажа Пфайфър
Keyhole Arch на плажа Пфайфър (снимка: travelcaffeine.com)

Ако някое място за отдих в района е обозначено с нечий бански, закачен на дърво или поставен върху камък – това е знак, че там има нудисти. Разбираме, че особено любим им е Северният край на брега. Ако това не ви притеснява, знайте, че има обособени места за пикник, а в село Биг Сур има ресторант и пекарна.

Вижте: Проблеми в рая: 5 удивителни места, които да посетите преди да изчезнат

Плажът Пфайфър и Ключалката
Плажът Пфайфър и Ключалката (снимка: travelinusa.us)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.