Състезанието по търкаляне на сирене или как да си потрошим кокалите

19-годишна канадка спечели състезанието при жените, след като изпадна в безсъзнание

0
 

Сподели

Shares

Ежегодното събитие по търкаляне на сирене Cheese Rolling Festival в Англия тази година се превърна в трилър. 19-годишна канадка спечели състезанието при жените, след като изпадна в безсъзнание.

Cheese Rolling Festival
Cheese Rolling Festival (снимка: Lee Thomas, thesun.co.uk)

Стотици хора се събраха близо до Глостър в края на май, за да гледат състезанието Cheese-Rolling and Wake Race на Cooper’s Hill, съобщава Асошиейтед прес.

Правилата са прости:

Бъдете първият човек, който ще завърши зад 7-килограмовата пита сиренето Double Gloucester.

Десетки бяха състезателите, които се впуснаха стремглаво да преследват подскачащото сирене по стръмен хълм от 180 метра.

Вижте: Burning Man: Епични кадри от най-шантавия фестивал на света!

Събитието се провежда в Cooper’s Hill най-малко от 1826 г., когато търкалянето на сирене е споменато в съобщение до градския глашатай, но е възможно състезанието  да е било провеждано векове преди това, според статия на Visit Gloucester.

Cheese Rolling Festival, състезание по търкаляне на сирене
Според някои източници Cheese Rolling Festival се провежда над 400 години (снимка: Hulton Archive)

Със сигурност този фестивал е част от културата и традициите на местните жители, но няма как да не се запитаме за причината човек да участва. Видимо се изискват каскадьорски умения от най-висок клас, а дори само кадрите от видеото карат зрителя да потреперва от ужас от прегъващите се крайници и усукани вратни прешлени.

Cheese Rolling Festival
Cheese Rolling Festival (снимка: Lee Thomas, thesun.co.uk)

За щастие не се споменава за трагичен инцидент. С по-лека травма се е разминала състезателката Делейни Ъруинг от Нанаймо, Британска Колумбия, която печели състезанието при жените, след като за кратко изпада в безсъзнание.

Вижте: Изложба ни пренася в шантавия свят на Red Bull Soapbox

„Просто си спомням, че си ударих главата и сега имам сиренето“, казва щастливата победителка. А ние сме щастливи, че тя си има и цяло и здраво тяло след разигралия се екшън.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.