Джак Кензъл бие рекорда на Килиан Жорнет на Bob Graham Round

Кензъл сваля от времето на предишния победител почти половин час

0
 

Сподели

Shares
Джак Кензъл най-бърз на Bob Graham Round
Джак Кензъл подобри рекорда на Килиан Жорнет на Bob Graham Round (снимка: Andy Berry)

За 12 часа, 23 минути и 48 секунди Джак Кензъл пробягва емблематичния британски маршрут – Боб Греъм (Bob Graham Round). Това се случва на 2 септември 2022 г., 4  години след като легендата на планинското бягане Килиан Жорнет подобрява 36-годишният рекорд на трасето. Кензъл свали от времето на предишния победител почти половин час. (Времето на Килиан е 12 часа, 52 минути и 00 секунди.)

По време на това бегаческо предизвикателство се преодоляват 42-та най-високи върха на Лейк Дистрикт, Великобритания. Разстоянието, което атлетите изминават, е 106 км, а общата денивелация – 8686 м.

Вижте: Кофето издържа най-дълго в ултрамаратона край Кладница – Run Around The…

Идеята за изминаването на трасето в рамките на 24 часа се ражда през 1932 г. от Боб Греъм, чието име носи. Година по-късно той я реализира, като се впуска по тези 42 върха и успява да се справи с предизвикателството в рамките на едно денонощие. От тогава над 2000 атлети са премерили сили с трудното трасе.

Американец, живеещ в Калифорния, Кензъл е бивш военноморски тюлен на САЩ, треньор по планинско бягане и спортист, чийто фокус изглежда е върху поставянето на рекорди за скорост по света.

Вижте във видеото как подобрява рекорда на Bob Graham Round:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.