„Безтегловност“ с парапланера: Жан-Батист Шанделие

Вижте неговия филм "Weightless" (Безтегловен), който направи милиони гледания

0
 

Сподели

Shares
Жан-Батист Шанделие
Жан-Батист Шанделие (снимка: Фейсбук страница Jean-Baptiste CHANDELIER)

Милиони гледания в социалните мрежи генерира видеото „Weightless“, пуснато през октомври 2017 г. в мрежата. Причина за целия този шум са Жан-Батист Шанделие и неговият екип в сянка.

Вижте видеата с полети на Шанделие: Happiness и Touch.

Звездата в парапланеризма, Шанделие, или познатият като „JB“ се специализира в близко летене, ниско до земята и над естествени или създадени от човека препятствия.

Стоп кадър от филма на Жан-Батист Шанделие "Weightless"
Стоп кадър от филма на Жан-Батист Шанделие „Weightless“
  • Попитан какви качества са необходими за майсторски изпълнения в тази дисциплина, пред manawa.com Шанделие споделя:

„Освен да имаш добро видимост, за да избягваш препятствията, мисля, че останалото е само опит! Това е опитът, който ще ни позволи да предвидим траекторията на нашето крило. Парапланеризмът наистина е спорт за мързеливи хора, седиш в летящ стол и не е нужно да напрягаш мускулите си. От физическа гледна точка нямате нужда от никакви предварителни условия, освен да видите къде отивате. След това… всичко е свързано с предчувствие и трябва да летите много, наистина много, за да можете да се доближите толкова до земята…“

Жан-Батист Канделие е изключително опитен професионалист, влага страст в летенето и… не обича да говори за себе си. Затова по-добре гледайте!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.