Lion Heart Utopia Cross Triathlon ще се проведе на 3 юни

Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещa едно от най-мащабните спортни събития в България за тази година

0


Дата на събитието: 03.06.2023

Сподели

Shares
Lion Heart Utopia Cross Triathlon
Lion Heart Utopia Cross Triathlon, Drone Photo

На 3 юни Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За трета поредна година в парк „Росенец“ ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в рамките на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”. Триатлонът е част от “Бургас Спорт Фест 2023” и се организира от Сдружение „Лъвско сърце“, СНЦ “СК Активен Живот”, хотел Utopia Forest и е с подкрепата на Община Бургас, като се очаква да привлече близо хилядата зрители.

Състезанието стартира на 3 юни в 9 часа. Първата дисциплина, в която триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на „Ченгене Скеле“. Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на „Ченгене Скеле“. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и Странджа планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк „Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

Lion Heart Utopia Cross Triathlon
Lion Heart Utopia Cross Triathlon

След края на състезанието следва официалното награждаване, което ще завърши със запомнящо се парти с участието на бургаските любимци Дишо и Ваньо, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

„За трета поредна година организираме това невероятно събитие, привлечени от бързо развиващите се и все по-облагородени парк „Росенец“ и Културно туристически комплекс „Ченгене скеле“. Една от целите на Сдружение “Лъвско сърце” е да популяризира природни и културни забележителности през спорт. Дейността на сдружението стартира в Приморско и се разраства до Росенец благодарение и на идеите и колаборацията ни с Utopia Forest и СНЦ “СК Активен Живот”.

Lion Heart Utopia Cross Triathlon
Lion Heart Utopia Cross Triathlon

Нашата задача е всички 500 участници, освен да премерят сили в състезанието, е да припознаят района и като място за семеен и спортен туризъм. Благодарим на Община Бургас, че за трета поредна година са наш партньор, защото без тяхната помощ, трудно ще се случи подобна спортна проява“.

Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 01-03.09.2023 г. в Приморско, коментираха организаторите на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.