BORA Sailing Championship Varna’2023 ще се проведе от 2 до 4 юни във Варна

Шампионската лига по ветроходство идва във Варна

0


Дата на събитието: 04.06.2023

Сподели

Shares

Варна отново се присъединява към голямо семейство на Шампионската лига по ветроходство. Градът ще бъде домакин на втория етап от BORA Sailing Championship от 2-ри до 4-ти юни.

Събитието, популярно повече като Шампионската лига по ветроходство, е част от международен формат, включващ над 300 участващи клуба в 21 държави по целия свят. проведени гонки и силна конкуренция, там шампион стана отбора на Siroko Wind Club.

BORA Sailing Championship Varna'2023
BORA Sailing Championship Varna’2023

Във Варна се очаква да се включат и нови отбори, които да се борят за точки във временното класиране, а крайните победители и носители на титлата Шампиони за еднотипни лодки на България ще представят страната ни в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2024.

BORA Sailing Championship Varna'2023
BORA Sailing Championship Varna’2023

Надпреварата се провежда във формат клубове срещу клубове – Fleet race с 4
еднотипни лодки SB20. Екипажите се ротират и сменят лодката за всеки кръг.
Кратките и динамични състезателни кръгове създават истинска атракция на вода, поради което надпреварата е много интересна и за публика. Рефер на вода ще бъде едно от най-изявените имена в европейското one-design ветроходство – международният съдия към Световната ветроходна федерация Ставрос Курис.

BORA Sailing Championship Varna'2023
BORA Sailing Championship Varna’2023

Очакват се интересни рокади в разпределението на позициите в класирането на клубовете през този втори за годината кръг – част от отборите, които са заемали призовите места през изминалите сезони на BORA Sailing Championship се завръщат.

Това реално ще даде шанс на нови играчи да се борят за изкачване в ранглистата. Целта на всички е да отидат на финалите на Шампионската лига по ветроходство и да направят динамични гонки по пътя си до там – това обещава наистина емоционална надпревара.“ – сподели Яна Велева от BORA Sailing.

BORA Sailing Championship Varna'2023
BORA Sailing Championship Varna’2023

Bora Sailing Championship ще се проведе точно пред пешеходната зона на
Пристанище Варна, а всички граждани и гости на града са поканени да се
докоснат от емоциите и спортно-техническото майсторство на най-добрите
екипажи в България!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.