Николай Марков ще продължи да стопанисва Хижа „Мальовица“

Венцислав Венев: "Гласувайки отново доверие на Николай Марков и неговия екип, УС на БТС показва, че подкрепя стопаните на хижи, които вършат съвестно своята работа"

0
 

Сподели

Shares

В специално обръщение до планинарската общност председателят на УС на БТС Венцислав Венев оповести решението на управителния съвет на съюза досегашният  стопанин на хижата Николай Марков да продължи да се грижи за нея. Ето какво се казва в съобщението:

Хижа "Мальовица"
Хижа „Мальовица“ (снимка: hiji.eu)

На 26.05.2023 г. беше подписан Договор за стопанисване и управление на хижа „Мальовица“ между Сдружение „Български туристически съюз“ и „Трансгруп“ ЕООД, с управител Николай Марков, дългогодишен и настоящ хижар на обекта.

В рамките на опита, който има БТС с настоящия наемател, са изградени трайни и добри взаимоотношения. Уверени сме в неговата коректност по отношение на изпълнение на договорните задължения и правилата на БТС за посрещане на туристи във високопланинските обекти.

Мальовица е с обновена фасада
Мальовица е с обновена фасада при стопанисването ѝ от Николай Маринов и неговия екип (снимка: БТС)

Причината за увереността ни са и множеството подобрения, направени в хижа „Мальовица“ през изтеклия наемен период (в т.ч. възстановяване и ремонт на кухнята и столовата, саниране и обновяване на външната фасада и покрива, ВиК и ел. инсталациите, ремонт на спалните помещения, подмяна на врати и подновяване на легловата база и много други).

Хижа Мальовица преди и сега: след подобренията, направени от от Николай Маринов и неговия екип
Хижа Мальовица преди и сега: след подобренията, направени от от Николай Маринов и неговия екип (снимка: БТС)

Амбицията е през новия наемен период да се възстанови хижа „Мальовица“ – каменна, както и извършването на други подобрения.

Не мога да подмина и факта, че във времето, в което Николай и Вени стопанисват обекта, са изградили много добри взаимоотношения с туристите. До този момент отзивите, които получаваме относно тяхната работа в хижа „Мальовица“, са само положителни.

Хижа Мальовица преди и сега: след подобренията, направени от от Николай Маринов и неговия екип
Хижа Мальовица преди и сега: след подобренията, направени от от Николай Маринов и неговия екип (снимка: БТС)

През 2016 г. хижа „Мальовица“ печели приз за „Най-добра туристическа хижа“, а през настоящата 2023 г. пак е номинирана в конкурса „Хижа на годината“ и то в две от категориите.

Гласувайки отново доверие на Николай Марков и неговия екип, Управителният съвет на Сдружение „Българския туристически съюз“ показва, че подкрепя стопаните на хижи, които вършат съвестно своята работа, а планинарите са доволни от начина, по който го правят.

Оригиналния пост може да видите тук, в страницата на БТС във Фейсбук!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.