Откриват летния сезон на Витоша

Всеки уикенд ще работят Кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1 и Витошко лале 2

0
 

Сподели

Shares
Отриват летния сезон на Витоша
снимки: Витоша ски
На Витоша летният сезон стартира този уикенд. От 3 юни 2023 г. всяка събота и неделя, при благоприятни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят:
  • Кабинков лифт Симеоново
  • Витошко лале 1
  • Витошко лале 2

Различни видове комбинирани билети, семейни пакети, карти за колоездачи, карти за парапланеристи и множество най-различни активности ще се предлагат в „домашната“ планина на софиянци това лято, а мотото на сезона е „Преоткрий Витоша“.

На Витоша стартира летният сезон
снимка: Витоша ски

Планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещите, така и за напредналите. За улеснение на всички колоездачи, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите, а в кабинковият лифт, за първи път от години насам, ще се допуска превозването на колела.

Всички колоездачи ще могат да се възползват от целодневни, полудневни и уикенд МТБ карти, които важат за всички съоръжения, като се предлагат на различна цена за възрастни, ученици и студенти.

С параплан на Витоша, Пламен Калоян Тодоров
С параплан на Витоша, Пламен Калоян Тодоров (снимка: „Полети и приключения“)

Специалният „Flight pass”, зареден с неограничен брой качвания с трите лифта до върха, ще бъде активен и през лятото за всички парапланеристи.

Най-различни комбинирани билети и семейни пакети ще направят разходките на Витоша още по-лесни и приятни. За по-малко от час жителите и гостите на София, ще могат да достигнат от столицата до емблемата на Витоша – Черни връх с новите комбинирани билети „От града до върха на планината“, включващи ползване на Кабинков лифт Симеоново и Витошко лале 1 и 2.

ПП Витоша
Снимка: Михаела Стоянова

Лятна планинска занималня „Уикенд приключенци“ ще бъде на разположение
за всички деца и родители.

С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд, а организаторите обещават много адреналин и силни емоции.

Ендуро на Витоша
С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд (снимка: Concept Creative)

По традиция надпреварата е част от календара на Столична Община и се провежда с подкрепата на фондация „София европейска столица на спорта“, като за девета поредна година ще предизвика някои от най-добрите планински колоездачи от цяла България!

За повече информация за цени, работно време, събития и всичко интересно на Витоша, следете на www.vitoshaski.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.