Лято в Пампорово – как да се насладим на активен отдих сред природата на Родопите?

Веднъж докоснали се до красотата на Родопите, ще ви се иска да прекарате всяко лято в Пампорово

0
 

Сподели

Shares

Ако това лято искате да разнообразите морските курорти или предпочитате почивка сред природата, дайте шанс на екскурзиите в местности, намиращи се в планината. Популярен курорт, където да се отдадете на различни активности и отдих, е Пампорово. Веднъж докоснали се до красотата на Родопите, ще ви се иска да прекарате всяко лято в Пампорово. Доверете се на прекрасната природа, с която планинският район се отличава, луксозните хотели, туризма, спортните дейности и забележителностите.

Орфеевите скали
Орфеевите скали (снимка: Фейсбук)

Пешеходен маршрут и туризъм

Летният сезон в Пампорово има много какво да ви предложи, особено ако сте привърженици към разглеждането на забележителности, обхождане на различни маршрути и активности, като колоездене и провеждане на дълги разходки. Може да се възползвате от обособените лифтове, които да ви транспортират до желаните дестинации, които да обиколите пеша, като връх Снежанка. В близост се намират и Орфеевите скали.

Предприемете тур до Крепостта до село Кошница или екопътека “Невястата”.

Опознайте планината отблизо, защото през лятото планината Родопи показва най-добре своето величие.

СПА център
СПА център (снимка: pamporovo.me)

Спа центрове

За тези от вас, които търсят истинския отдих в Пампорово, има обособени спа зони в различните хотели, където да се насладите на почивка за тялото и душата. Спа хотелите са оборудвани с ледени стаи, сауни, парни бани джакузита и разполагат с квалифициран персонал, който да ви осигури масажи по избор от богатите спа менюта.

Приключенски парк “Язовира”
Приключенски парк “Язовира” (снимка: pamporovo.me)

Спортни дейности и забавление

Ако търсите забавление, адреналин, почитатели сте на спорта и искате да го практикувате на чист въздух, лятото в Пампорово позволява да се насладите максимално. Курортът предоставя за всекиго по нещо:

  • приключенски парк “Язовира” – ако търсите място, което да сплоти възрастни и деца, и едновременно с това да постигнете синхрон с природата, докато се забавлявате, Приключенски парк “Язовира” е за вас. За тези от вас, които искат да се отдадат на спортни дейности на открито, докато свежия въздух и топлината на лятото ги обгръщат в Пампорово, се предлагат различни възможности – открит фитнес, колоездене, риболов, пътека за тичане, скокове върху въздушни възглавници, нинджа трасе и вело маршрут;
  • екскурзии – ако сте приключенци и обичате да посещавате нови места, през лятото Пампорово е приветливо място за целта. Осъществете кратка екскурзия до Широка лъка, Обсерватория “Рожен” или Смолянските езера. Продължителността на всяка мини екскурзия е около час и половина, а степента на трудност на терените се определя като средна. Турът до Смолянските езера включва четиричасови обиколки, които отново са със средна трудност;
  • детски център – за вашите деца Пампорово предвижда Play Room, където през лятото малки и големи могат да се насладят на игри и забавления, разположени на цели два етажа. Част от съоръженията, които ви очакват, са джаги, ски симулатор, тенис на маса, въздушен хокей и още много услуги. Ако рождените дни на малките членове на семейството съвпаднат с вашата семейна ваканция, там може да ги отпразнувате подобаващо, с предварително записване.
Приключенски парк “Язовира”
Приключенски парк “Язовира” (снимка: pamporovo.me)

В комбинация с гореизброените активности, на които да се отдадете през лятото, може да получите пълноценна почивка и престой в някои от реномираните хотелски комплекси, намиращи се на територията на Пампорово. Те представляват съвкупност от всичко, което ви е необходимо, за да прекарате отлично вашата ваканция и този курорт да се превърне в любимо място, на което да искате да се завръщате през всеки летен сезон.

Приключенски парк “Язовира”
Приключенски парк “Язовира” (снимка: pamporovo.me)

Вкусна храна, живописни гледки, чист въздух и величието на Родопите. Какво повече ви е необходимо за една приказна почивка?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.