Дни на предизвикателствата 2011Дата на събитието: 29.11.2011
0

Сподели

0Shares
0 0

Всеки ден посрещаме със стресиращи новини, всеки ден от тук до 29 ноември нощта печели по няколко минути, всеки ден световното биоразнообразие губи ценен вид, всеки ден – в метрото, на път с раница или на педали – се замисляме за това, към което ни тегли сърцето и дали сме в хармония със себе си. Всеки ден някъде някой спуска феноменален пещерен отвес или склон, друг достига приоблачен връх в схватка с природните стихии, трети се бори с яростта на уълните. Всеки ден е различен и си заслужава да го изживеем на макс, с всичко, което ни подскаже въображението.

Дните на предизвикателствата са именно това: една среща на съмишленици и приятели, на ценителите на далечното, недокоснатото и автентичното. На мечтателите. И така вече осем години. Споделете вашите филмови постижения и снимки.

Откриване:
29 ноември, 18.00 часа, Аула Максима на УАСГ, София

Акценти от програмата:

Световно известният испански катерач Дани Андрада ще гостува и открие тазгодишното седмо издание на фестивала с негова презентация, в памет на великия алпинист Валтер Бонаити.

„180 градуса южна ширина” – Един Еко филм на режисьора Крис Малой по идея на основателя на фирма Патагония – Ивон Шуинард, който е автор и на книгата „Остави народа ми да кара сърф”.

„Далече” – Филм на Георги Георгиев-Черния за  Непал и височинно спускане със ски.

„Смъртоносна пудра” е документелен филм с игрални възстановки за двама българи-скиори, които през февруари 2010 г. при спускане от връх Мусала попадат в лавина. Единият скиор е затрупан на 2 м плътно под снега и само бързата и адекватна намеса на приятелят му успява да го спаси от сигурна смърт минути преди фаталния край. Филм на Георги Михайлов и Инфинити Продъкшънс.

А също така и авторски късометражни документални филми за сърфиране, екстремно колоездене, пещерна експедиция в Албания и други интересни и екстремни преживявания заснети на лента или запечатани в снимки.

Фотоконкурс:
В рамките на „Дните на предизвикателствата” се провежда и традиционния фотоконкурс с награден фонд за любители на тема „360° предизвикателства”, оценяван от професионално жури. Тридесет номинирани фотоса ще бъдат изложени във фоайето на залата за дните на фестивала.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.