Дни на предизвикателствата 2011

0


Дата на събитието: 29.11.2011

Сподели

Shares

Всеки ден посрещаме със стресиращи новини, всеки ден от тук до 29 ноември нощта печели по няколко минути, всеки ден световното биоразнообразие губи ценен вид, всеки ден – в метрото, на път с раница или на педали – се замисляме за това, към което ни тегли сърцето и дали сме в хармония със себе си. Всеки ден някъде някой спуска феноменален пещерен отвес или склон, друг достига приоблачен връх в схватка с природните стихии, трети се бори с яростта на уълните. Всеки ден е различен и си заслужава да го изживеем на макс, с всичко, което ни подскаже въображението.

Дните на предизвикателствата са именно това: една среща на съмишленици и приятели, на ценителите на далечното, недокоснатото и автентичното. На мечтателите. И така вече осем години. Споделете вашите филмови постижения и снимки.

Откриване:
29 ноември, 18.00 часа, Аула Максима на УАСГ, София

Акценти от програмата:

Световно известният испански катерач Дани Андрада ще гостува и открие тазгодишното седмо издание на фестивала с негова презентация, в памет на великия алпинист Валтер Бонаити.

„180 градуса южна ширина” – Един Еко филм на режисьора Крис Малой по идея на основателя на фирма Патагония – Ивон Шуинард, който е автор и на книгата „Остави народа ми да кара сърф”.

„Далече” – Филм на Георги Георгиев-Черния за  Непал и височинно спускане със ски.

„Смъртоносна пудра” е документелен филм с игрални възстановки за двама българи-скиори, които през февруари 2010 г. при спускане от връх Мусала попадат в лавина. Единият скиор е затрупан на 2 м плътно под снега и само бързата и адекватна намеса на приятелят му успява да го спаси от сигурна смърт минути преди фаталния край. Филм на Георги Михайлов и Инфинити Продъкшънс.

А също така и авторски късометражни документални филми за сърфиране, екстремно колоездене, пещерна експедиция в Албания и други интересни и екстремни преживявания заснети на лента или запечатани в снимки.

Фотоконкурс:
В рамките на „Дните на предизвикателствата” се провежда и традиционния фотоконкурс с награден фонд за любители на тема „360° предизвикателства”, оценяван от професионално жури. Тридесет номинирани фотоса ще бъдат изложени във фоайето на залата за дните на фестивала.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.