5 от най-екстремните сватбени церемонии, които сме виждали

Сякаш да се ожениш не е достатъчна лудост!

0
 

Сподели

Shares

И заживели щастливо…

Има много начини да кажете „Да“ и не всички от тях се случват в традиционна обстановка. Някои младоженци буквално изпитват късмета си, преди окончателно да си кажат „Докато смъртта ни раздели“. Така или иначе нашите избраници от петте щури двойки оцеляват и след края на церемонията. Вижте ги:

Слаклайн сватба

На 26 август 2017 г. слаклайнерите Мики Уилсън и приятелката му Пърпъл Макмълън-Лейрд се ожениха на сватбена церемония, която е беше първата от този вид.

Мики и Пърпъл се качват на 125 метра над земята над каньон в Юта
Булката пристъпва грациозно към олтара: Мики и Пърпъл се качват на 125 метра над земята над каньон в Юта

Мики и Пърпъл се качват на 125 метра над земята над каньон в Юта. С котешка стъпка двамата един след друг достигат церемониалната мрежа, във вид на паяжина, а там ги очаква и служителят по бракосъчетанието, който случайно или не също е слаклайнер. Това обаче съвсем не е всичко – след като разменят обети, младоженците поемат по своя съвместен живот „с двеста“, скачайки през дупка в мрежата с бънджи в каньона.

Вижте: The Ladder To Heaven: стълбата към рая в австрийските Алпи

Женени на края на света

Моделът Джанет Сие и актьорът Джордж Йънг вземат 50 свои приятели и семейства си на круиз до Антарктика за своята сватба… сред пингвините. Може да се убедите, че Сие е истински модел, защото тя дори не потрепва от студа, въпреки, че е с рокля без ръкави.

Моделът Джанет Сие и актьорът Джордж Йънг вземат
Моделът Джанет Сие и актьорът Джордж Йънг се женят в Антарктида

Празничната обстановка пък е допълнена от оригиналните костюми на гостите, под формата на пингвини. Имаме някои съмнения, че са си ги поръчали повече, за да ги пазят от студа, но така или иначе това ще си остане загадка за нас, защото нямаме намерение да пътуваме до Южния полюс, само за да проверим. Важно е младите да се обичат.

Вижте: Пътешествия за всеки: 9 приключенски дестинации от цял свят

Когато самият Нептун води сватбата

Подводната сватба на тази двойка в пещера в Сайпан, един от Марианските острови, е организирана от самия Нептун, поне такива сведения достигат до нас.

Според факсимилето той е подготвил водоустойчиви носители за техните обети. Впечатляващо е, че те ги подписват и дори не изпускат пръстените, а освен всичко спазват и традицията и отпиват глътка шампанско! Бихме казали, че направо ще им върви по вода.

Вижте: Гмуркане под ледовете на Антарктида

„Бум-бум“ сватба

Сватбата на телевизионния водещ и авантюрист Джордж Курунис и съпругата му Мишел буквално взривява сетивата. Двамата решават да се оженят не къде да е, а на на върха на активния вулкан Ясур във Вануату.

Джордж Курунис и съпругата му Мишел си казват "Да" на върха на действащ вулкан
Джордж Курунис и съпругата му Мишел си казват „Да“ на върха на действащ вулкан

От видео записа може да се види, че след като свалят защитните си костюми, церемонията се провежда на безопасно разстояние. Е, почти.

Колоритът на тяхната безспорно незабравима сватба се допълва от факта, че сватбеното тържество е водено от представител на местните власти. Както ще видите, екзотиката на тази сватба е на макс.

Вижте: Мистериозният вулкан Ол Дойньо Ленгай

На върха на планината: сватбата, която трае 45 часа 

Скалните катерачи Брайън и Манди Фейбъл изминават 22 километра с колоездене, а после правят 26 км преход и най-накрая преодоляват с катерене повече от 360 м отвесни скали до връх Пингора в Уайоминг за сватбата им на върха на планината. Впечатляващо е, че са успели да заведат дотам и вещото лице по обреда, както и оператора на видеото и шаферката.

Скалните катерачи Брайън и Манди Фейбъл и тяхната сватба на върха на планината
Скалните катерачи Брайън и Манди Фейбъл си организират 45-часово приключение, за да си кажат „Да“

Всъщност, запазихме ви за накрая най-интересното. Когато достигат върха, Манди изненадва Браян с булчинската си рокля за 8 долара и спиращата дъха церемония започва. Не знаем дали от изненадата, от разредения въздух или от адреналина, но на нас всички ни изглеждат много развълнувани. Като на истинска сватба и малко повече.

Вижте: Нова Зеландия – рай на края на света

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.