Какво да правим през уикенда: 20-21 май

Прогнозата обещава времето да бъде подходящо за дейности на открито

0
 

Сподели

Shares

Пролетното време е в разгара си или по-точно в разлива си. Съжаляваме, че ви го напомняме, но вече поредна седмица не спира да вали. Само че поетът го е казал: „Нека дъжд да вали, ще поникне трева“, а природата е доказала, че рано или късно дъждът спира и изгрява слънце.

Вулкан ли е Витоша
Витоша / Снимка: Христо Узунов

Така че бъдете готови – в събота слънце ще изгрее и на нашата улица. Обаче кой ти стои на улицата, като има слънце? Почвайте да стягате багажа за любимите си занимания на открито, докато прехвърляте идеите за дестинации – а и ние сме ви подготвили прилично дълъг списък тук:

Понеже не можем да сдържим радостта си от предстоящия слънчев уикенд, започваме с нещо по-голямо. Ако обичате да летите с парапланер или пък никога не сте го правили, но е сред списъка ви „Това този път вече го правя“, защо да чакате? Възползвайте се от прозореца с хубаво време и отпуснете тая душа!

Тандемни полети с Весо Овчаров

Тандемни полети с Весо ОвчаровЗа този уикенд можем да ви зарадваме с новината, че Весо Овчаров си е в София и имате чудесна възможност да полетите с него на Витоша. Не ви трябва друго, освен желание. Облечете се все пак с по-топли дрехи, слънце ще има, но градусите в планината ще са все още ниски.

Много е важно, когато съдбата ти поднесе лимон, да си направиш лимонада. В нашия случай природата ни даде дъжд и пълноводни реки, а това е джакпот за почитателите на екстремния рафтинг. Сега ви се е паднало, момчета и момичета, грабвайте греблата, адреналин ще има, гарантирано!

Снимка: Ивайло-Диманачки

Пролетта е сезонът на състезанията по колоездене и бягане, и ако още не сте се записали за някое от тях или търпеливо изчаквате времето на вашия старт, то този уикенд може да отидете да гледате различни оспорвани надпревари и да окуражавате състезателите. Сигурни сме, че адреналинът и хубавите емоции ще бъдат в изобилие!

На 20 май, събота, край Синеморец ще се проведе маратон „Каланджа“, а в неделя, 21 май, е деветото издание на „Маратон на приятелството“ в Плевен.

Маратон на приятелството, Плевен
Маратон на приятелството, Плевен (снимка: Маратон на приятелството)

Колоездачният старт този уикенд е за Купа Долчини – Сапарева баня, а ако сте фен на планинското колоездене, Chicks’N Trails ви кани да се уверите, че пътеките във врачанско не са толкова страшни.

Награждаване шампионите в планинското колоездене за 2022 г.
Снимка: race-series.com

Ако обичате планината, едва ли ще има сила, която да ви задържи вкъщи този уикенд. Може би още планирате в каква посока да поемете, затова посетете сайта на кампанията „Хижа на годината“ и разгледайте номинираните хижи – така хем ще можете да гласувате за любимата си хижа, хем ще можете да ни изпратите история за конкурса, а разбира се – можете да си изберете хижа, до която да се разходите в почивните дни.

Атмосфера от хижи
Атмосфера от хижи (снимка: Виктор Троянов)

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.