Нирмал Пурджа пристига у нас

Алпинистът ще изнесе лекция на 8 юни

0
 

Сподели

Shares

Световноизвестният алпинист Нирмал Пурджа пристига у нас, за да говори за първи път пред българска публика. Събитието ще се проведе на 8 юни от 19:30 часа в залата на волейболен клуб Левски в Garitage Park. Ограничен брой билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

“Нимс е уникален алпинист и атлет и отговаря напълно на разбирането ни, че няма невъзможни неща и, че за да успееш, трябва да си вярваш и никога да не спираш. Невъзможното за него е просто един обикновен ден в планината, което е вдъхновяващо.“, споделя Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed, по чиято покана непалецът гостува в страната ни.

Нирмал Пурджа, известен като Нимс или Нимсдай, е носител на множество световни рекорди в алпинизма. Придобива популярност с най-голямото му достижение – изкачването на всички 14 осемхилядника за рекордното време от шест месеца и шест дни, като подобрява значително предишния рекорд от седем години, шест месеца и шест дни. Той е и първият, който достига върховете Еверест, Лхотце и Макалу в рамките на 48 часа, а през 2021 г., заедно с екип от девет други непалски алпинисти, завършва първото в историята зимно изкачване на К2.

Стрийминг платформата Netflix, продуцира документален филм за рекорда му, „Nothing is impossible“, която излезе в края на 2021 година и предизвика сериозна
полемика в света на алпинизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде е мястото на Нирмал Пурджа в съвременния алпинизъм? 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.