Wings for Life World Run с рекорден брой участници от България тази година

Те ще бягат заедно на 7 май, със старт точно в 14:00 ч., за тези, които не могат

0
 

Сподели

Shares
Wings for Life World Run
Wings for Life World Run, Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool 

Рекорден брой участници от България ще бягат заедно на 7 май, със старт точно в 14:00 ч., за тези, които не могат! За пръв път в 7-годишната история на каузата в страната, Wings for Life World Run има организирани групи в пет града – София, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново!

Към момента записалите се участници са над 300, като 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланиците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов – Дизела, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие, популярният в социалните мрежи треньор Иван Георгиев (@vanko_pumprun), както и неправителствени организации като фондация GLAS (gays and lesbians accepted in society), Greenpeace България, СК Бегач, СК iRun и много други.

Вижте: Подробна информация за събитието в България

Атлетите на Red Bull – парапланеристът Веселин Овчаров и кайт-сърфистът Никола Абаджиев също ще бягат в Борисовата Градина, София с останалите участници от града. Пара-олимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички – София Балкан за пореден път застават зад каузата.

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run, Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool 

Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно с разработения Wings for Life World Run App, независимо къде по света се намират.

Вижте: Най-мащабното световно бягане с кауза Wings for Life ще се проведе на 7 май

Как да се включите?

За да е част от бягането и глобалното класиране, всеки участник трябва да има инсталирано приложението Wings for Life World Run App, достъпно за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 8 евро за страната, участникът е регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Бяганията започват точно в 14:00ч. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо. Преди даване на общ старт на бягането, приложението трябва да е успешно активирано на телефона на участника.

Повече за бягането в България може да разберете в подкастите:
Kari is Calling – eп. 45
2 and 200 – еп. 210
Свръхчовекът с Георги Ненов – eп. 340

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run, Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool 

За фондация Wings for Life/ „Крила за живот“:

Wings for Life / „Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

„Крила за живот“ финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

Повече информация за кампанията:

http://www.wingsforlife.com/en/

http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/
Wings for Life Бягане София:https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/sofia
Wings for Life Бягане Русе: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/ruse
Wings for Life Бягане в Бургас: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/burgas
Wings for Life Бягане във Варна: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/varna
Wings for Life Бягане във Велико Търново: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/veliko-tarnovo

Събитието се осъществява благодарение на подкрепата на Volkswagen Лекотоварни автомобили, Sport Depot и Logitech.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.