12-ият „Байк и рън за Чепън“ е тази събота в Драгоман

500 състезатели ще се включат в надпреварата

0


Дата на събитието: 29.04.2023

Сподели

Shares
12-тият "Байк и рън за Чепън" е тази събота в Драгоман
12-ият „Байк и рън за Чепън“ е на 29.04.2023 в Драгоман

Броени дни остават до старта на 12-ото издание на едно от най-обичаните състезания за планинско бягане и колоездене “Байк и рън за Чепън”. Завръщайки се в оригиналния си пролетен формат, надпреварата ще се проведе тази събота, 29 април, в Драгоман. Организатори са магазини “Стената” и Община Драгоман. Регистрацията за събитието е вече затворена, но ограничен брой участници ще могат да се запишат и на място.

На старта в утрото на съботния ден ще застанат над 500 бегачи и колоездачи, заредени с добро настроение, готовност за добри постижения или просто няколко часа с добри приятели, прекарани сред красивата природа в района на Чепън планина и Драгоманското блато. Най-малките пък ще имат възможност да се забавляват и да спечелят страхотни награди от магазини “Стената”, B.Yond и други партньори в детската надпревара “Мини байк и рън”, случваща се в партньорство със сдружение “Велоеволюция”.

За четвърта поредна година “Байк и рън за Чепън” се провежда под наслов “Адреналин с кауза”
За четвърта поредна година “Байк и рън за Чепън” се провежда под наслов “Адреналин с кауза”

За четвърта поредна година “Байк и рън за Чепън” се провежда под наслов “Адреналин с кауза” като подкрепя инициативата на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа “Балкани” за съхраняване на вековните дървета, стартирана преди две години. Тази година кампанията набляга на възможността за регистриране на столетни дървета с помощта на специално приложение за смартфон, с което всеки ще може бързо и лесно да картира на терен дървета с вековна история и да ги въведе в база данни на публичната платформа vekovni.gori.bg.

12-ият "Байк и рън за Чепън" е на 29.04.2023 в Драгоман
12-ият „Байк и рън за Чепън“ е на 29.04.2023 в Драгоман

За радост на професионалните колоездачи тази година “Байк и рън за Чепън” се завръща в календара на Българска федерация по колоездене като участието в XCM категориите ще дава точки на лицензираните състезатели за годишната ранглиста на федерацията. За поредна година участниците ще могат да измият своите колела на мобилната вело мивка на Karcher, Epic Bike ще отговаря за сервизирането на аварирали велосипеди, а E-kolelo участват активно в организирането на категорията с електрически колела като предоставят и награди.

Трасетата за състезанието “Байк и рън за Чепън” ще бъдат надлежно маркирани с помощта на високопроходим автомобил, предоставен за целта от Subaru България. Вкусна енергия и добра хидратация на подкрепителните пунктове и на площада ще бъде подсигурена от Valnuts, B.Yond, Harmonica, Backbar, Sponser, Red Bull, Coca Cola, Sofia Electric Brewing. Abopharma и Doppelherz предоставят ключови за спортуващия човек хранителни добавки. Организаторите изказват специални благодарности към всички изброени партньори, както и към Melon, Part of Kin+Karta – софтуерният партньор с грижа за опазването на околната среда, Parana – осигуряващ планинска застраховка за участниците и Skullcandy, на които се пада честта да се грижат за доброто настроение със специална музикална селекция.

И през 2023 г. специален вагон на БДЖ ще превози до старта и обратно след края на състезанието част от участниците и техните велосипеди.

12-ият "Байк и рън за Чепън" е на 29.04.2023 в Драгоман
12-ият „Байк и рън за Чепън“ е на 29.04.2023 в Драгоман

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.