Най-подходящите туристически дестинации за интроверти в Европа

UK Therapy Rooms са се заели да проучат подходящите туристически дестинации

0
 

Сподели

Shares
Порто Санто
Порто Санто (снимка: visitmadeira.com)

Аз съм интроверт, приятно ми е!

Ако сте от хората, които не обичат да говорят много, а и не ви се слушат излишни „приказки“, не обичате да има много хора край вас, то вие сте точният човек за тази статия. UK Therapy Rooms са се заели да проучат кои туристически дестинации са подходящи за интроверти. Нелека задача, предвид, че целта на туристическата дестинация е да привлече повече посетители.

Все пак специалистите на UK Therapy Rooms са убедени, че всеки трябва да може да се възползва от предимствата да посещава и изследва нови места, и затова са провели индексно проучване, за да разберат кои са най-добрите европейски дестинации за интроверти.

Порто Санто
Порто Санто (снимка: thetravelinpink.com)

Факторите, взети под внимание за индекса, включват броя на туристите, посетили даденото място и броя на публикациите в Instagram, в които то е отбелязано с хаштаг (колкото по-голям е броят, толкова по-неподходящ е за интроверти). Освен това индексът включва дейности, които се считат за подходящи за интровертите, като общият брой атракции на място, забележителности, музеи, природа и паркове, СПА и Уелнес.

Окончателният резултат на индекса показва най-добрите места в Европа за интроверти. Пълният списък можете да намерите тук. А ето кои са водещите дестинации:

Порто Санто
Порто Санто (снимка: mymadeiraisland.com)

Челното място се заема от португалския остров Порто Санто, коронован за най-добрата европейска дестинация за интроверти с резултат 70,19. Този португалски остров годишно посреща около 40 000 туристи, което го прави най-малко населеното място от първите 10 проучени – идеално за тези, които предпочитат по-усамотено пътуване. Въпреки че няма много посетители, в сравнение с други места, има много неща за правене, с 88 атракции, 35 забележителности и 23 парка за разглеждане. Ако попаднете на него, можете да прекарате деня в почивка на пясъчния плаж или да се насладите на гледката от най-високата точка на запад от острова, Pico de Ana Ferreira.

Леон, Испания
Леон, Испания (снимка: iberian-escapes.com)

Втората най-добра европейска дестинация за интроверти е испанският град Леон с резултат 64,27. Тъй като по-големите градове като Барселона често са предпочитани от туристите, Леон е по-скоро скрит скъпоценен камък, като само 75 787 туристи го посещават годишно. Въпреки това с 16 музея, 51 забележителности и 152 атракции, в него има много неща за правене. Ако харесвате красива архитектура и/или сте духовен човек, ще харесате катедралата Санта Мария де Леон – шедьовър, построен в готически стил с френски влияния, който е обявен за културен интерес през 1844 г.

Охрид
Охрид (снимка: Slavcho Malezanov, Unsplash)

Охрид е на трето място с резултат 58.15. Този град е домакин на приблизително 200 000 туристи годишно и, според авторите на проучването, е чудесно място да се потопите в урок по история или да се отпуснете край езерото. Има 10 музея, от които да избирате, както и общо 123 атракции. Ако сте фен на виното, в Охрид е домът на винарната Monastery Winery, разположена сред красивите пейзажи под манастира Св. Козма и Дамян, само на 10 км от Охрид. Там предлагат не само дегустация на вино и плата с мезета, но и уроци по рисуване и туристически обиколки.

Тромсьо
Тромсьо (снимка: Sebastian Herrmann, Unsplash)

Четвъртият най-добър град за интроверти е норвежкият град Тромсьо с резултат 56. Най-северният университетски град в света е едновременно с оживена и уютна атмосфера. Има цели 223 атракции, 18 забележителности, 21 музея, 18 парка и 5 СПА центъра. Градът е невероятно живописен. Той има над 1,6 милиона хаштагове в Instagram. Там ще имате избор между разходки в малки групи от максимум 8 души, но може да се насладите и на арктически пътешествие с живописен пикник на планинския остров Kvaløya (Tromsø). Има и много възможности да видите Северното сияние – от пешеходни обиколки, до круизни обиколки.

Хага Тромсьо (снимка: Rafael Ishkhanyan, Unsplash)

Административната столица на Нидерландия, Хага, е дестинацията с най-много атракции, подходящи за интроверти. Тя е петият най-добър град за интроверти с резултат 52,27. Въпреки че този холандски град е домакин на колосалните 20 000 000 туристи годишно, там има много дейности, които са подходящи за интровертите – 136 забележителности , 40 музея, 39 парка и 64 СПА центъра.
В Хага има много обиколки с екскурзовод, които ще ви позволят да изследвате града със собствено темпо. Освен това, ако сте фен на изкуствата, Кралската картинна галерия Mauritshuis предлага красива колекция от картини.

Северното сияние, Тромсьо
Северното сияние, Тромсьо (снимка: Bjorn are with Andreassen, Unsplash)

Особености на методологията на това изследване:

1. Списък с подходящи за интровертите градове и други места от различни тематични публикации.
2. Създаден е бил индекс за всяко местоположение, съдържащ следната информация: брой посетили го туристи, брой публикации в Instagram по местоположение, общ брой атракции на място, забележителности, музеи, природа и паркове, СПА центрове & Уелнес.
3. Източниците за броя на туристите на населено място можете да намерите тук.
4. Instagram е използван за намиране на броя на хаштаговете за местоположение.
5. От TripAdvisor са извлечени общият брой атракции на дадено място, забележителности, музеи, природа и паркове, СПА центрове и Уелнес.
6. Окончателният индексов резултат е изчислен с помощта на факторите по-горе.
7. Местата са подредени от най-подходящите за интровертите, до най-малко подходящите за тях.
8. Данните са събрани на 0.04.2023 г.

А вие, ако сте истински интроверт, сигурно знаете, че най-подходящото за вас място е това, за което най-малко се пише. Пожелаваме ви красиви, тихи и спокойни пътешествия!

Тромсьо
Тромсьо (снимка: Yves Scheube, Unsplash)

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.