Колко голям трябва да си, за да се чувстваш професионалист и да караш колело?

Тази година Мини БАЙК и РЪН за Чепън е с пролетно издание

0
 

Сподели

Shares
Влади, "Мини Байк и Рън за Чепън" 2022
Влади, „Мини Байк и Рън за Чепън“ 2022 (снимка: Личен архив на семейството на Влади)

Обръщам се. Виждам огромно колело, мега downhill каска, като козирката е бутната нагоре. Очите нетърпеливо ме поглеждат, козирката рязко се сваля и след СТАРТ човекът излита. Трасето някак окъся, скоростта е огромна, колчетата се заобикалят за финал и се връща, не, започва да лети и едва успокоява велосипеда на 50 м след финала.

Не, това не се случва на надпреварата “Париж-Рубе“. Намираме се на Мини Байк и Рън за Чепън 2022 г., детското състезание по колоездене и бягане в Драгоман. Той е Влади, на 5 години. Кара колело от 3 годишен и за първи път участва в МИНИ-то в есенното издание през въпросната година. Впечатляващ за организаторите, за родителите, но и за децата, със солиден опит. Най-вече с хъс за победа, за което говори екипировката му. И медалът за второто място.
В поредица от 4 години тези деца изобилстват в едно от малкото по рода си състезание.

"Мини Байк и Рън за Чепън"
„Мини Байк и Рън за Чепън“ (снимка: Байк и рън за Чепън“)

Да, дисциплината Байк е предпочитана, но с времето се увеличиха и децата – бегачи. От 4-5, сега участват над 15. Най-важното е, че две организации държат на провеждането му: Община Драгоман и сдружение „Велоеволюция“. Защото гледат в една посока: да се запали искрата в деца и родители за повече спорт, движение, желание за успех, за коректно отношение един към друг и прекарване на време заедно сред природата!

"Мини Байк и Рън за Чепън"
„Мини Байк и Рън за Чепън“ (снимка: Байк и рън за Чепън“)

Тази година Мини БАЙК и РЪН за Чепън е с пролетно издание отново като част от голямото Байк и Рън за Чепън. Съревнованието е в четири възрастови категории, в дисциплините БАЙК и БЯГАНЕ: 2-3 г., 4-5 г., 6-7 г. и 8-9 г. Децата се състезават по трасе с три различни дължини спрямо основните възрастови рамки: до 5 г. – 50 м.; 6-7 г. – 100 м и 8-9 г. – 200 м с отчитане на времето за преминаване. Различното в това състезание е не дължината на трасето, а скоростта – основно затруднение за амбицираните участници, които в свободното си време карат километри. Някои от тях дори идват с колело от София. Друга специфика е, че едно дете може да участва и в двете дисциплини спрямо възрастовата си категория.

  • "Мини Байк и Рън за Чепън"
    „Мини Байк и Рън за Чепън“ (снимка: Байк и рън за Чепън“)

     

  • За първи път за деца от 10 години до 13 години включително състезанието е под формата на вело-турнир по мини полигон с препятствия.
  • За първи път най-добрите състезатели от малките възрастови групи ще имат възможност да направят демонстрация по рампа, осигурена от семейството на Влади.
  • За пореден път отдадено и с пълна отзивчивост в провеждането на състезанието се включват и младежите – доброволци от Български червен кръст.
  • В последните четири години участват различен брой деца. Най-много – над 100, участваха през 2020 г.
  • През отминалата есен на 2022 г. 82 деца се включиха в двете дисциплини, а най-малкият участник беше на две години и половина.
"Мини Байк и Рън за Чепън"
„Мини Байк и Рън за Чепън“ (снимка: Байк и рън за Чепън“)

Какво не трябва да се забравя?

Освен екипа, каската и колелото, нека не забравяме, че Мини Байк и РЪН за Чепън е състезание за ДЕЦА. Поддържа се по-скоро атмосфера на всеобща подкрепа: родителите съдействат на водещите, на техническия екип, пазят децата. Особено малките деца, които често забравят дали да заобиколят или да застанат пред колчетата.

Важно е участието, упорството и насърчаването за достигане до финал.
През тези години – от 2020 досега натрупах всякакви истории като водеща на състезанието. От това да преместя над 300 човека от точка А до т. Б, та до „Вие ми взехте конуса преди 2 години“. На живо е така – общуване, споделяне, преживяване. Включете вашето дете, регистрацията е отворена до 27 април включително.

Защото “Мини Байк и рън за Чепън” е едно от най-веселите и шумни детски състезания, събиращо всяка година все повече деца – между 80 и 150.
Бъди като Влади!

Регламент и форми за регистрация може да видите във Фейсбук събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.